Reportaže Andrea Mičetanović: Šminkom ističem ono najbolje na ženi

Andrea Mičetanović: Šminkom ističem ono najbolje na ženi

0

Prvi dokazi o šminkanju i uljepšavanju ljudskog tijela i lica potiču još iz vremena egipatske civilizacije (oko 3 500 godina p. n. e.), a od tada do danas šminkanje je postalo svojevrsna umjetnost i nezaobilazan ritual kod velike većine žena.

andrea micetanovic naslovna

Profesionalnim šminkanjem već tri godine bavi se Dervenćanka Andrea Mičetanović koja je svoju ljubav prema modi i modnim trendovima otkrila zahvaljujući majci koja se bavi kreiranjem i šivanjem. Tako je i Andrea odlučila da se posveti uljepšavanju pripadnica ljepšeg pola pa je svoj talenat upotpunila sticanjem znanja i vještina u posebnoj školi za šminkere „Atelier International de Maquillage” koju je pohađala tokom redovnog obrazovanja. Zahvaljujući tome ona je danas nezaobilazna kada je u pitanju uljepšavanje dama za sve vrste svečanih prilika, foto i video snimanja, editorijala, pa čak i čitavih modnih revija. Njen talent i kvalitet prepoznao je i Viktor Drago, idejni začetnik i direktor jednog od najvećih modnih događaja u ovom dijelu Evrope koji se naziva „Kro-A-Porte“. On joj je pružio priliku da postane dio njegovog tima i da učestvuje u 25. izdanju ove manifestacije koja je održana krajem marta u Zagrebu. Kako ističe, to je veliko priznanje za njen trud, a tome u prilog govori i to što je odabrana u društvo od samo osam šminkera.

Ljeto i proljeće su godišnja doba koja je najviše inspirišu, a u složenom procesu odabira adekvatne šminke uvijek polazi od svečanosti za koje se vrši uljepšavanje (vjenčanja, mature, fotografisanja…), potom odjevne kombinacije, te samih želja i crta lica njenih klijentkinja. Mnogo joj pomaže i to što su djevojke uglavnom putem društvenih mreža već upoznate sa ranijim radovima i imaju puno povjerenje u njen izbor.

„Poenta šminkanja jeste da osobu napravim drugačijom u pozitivnom smislu, da je uljepšam i da istaknem ono najbolje što je svakoj ženi svojstveno“, ističe mlada derventska šminkerka.

Andrea otkriva da će ovog ljeta „in“ biti umjerena šminka i mat ruževi u ljetnim bojama (ciklama, roza, narandžasta, lila), kao i da su najčešće greške koje žene rade prilikom šminkanja neumjerenost, odabir pudera čija je nijansa 3-4 puta tamnija od njihovog prirodnog tena, kao i insistiranje na „punim“ obrvama koje su u modi. Početnicama savjetuje da prije nanošenja tuša koriste olovke za oči koje se lako brišu u slučaju greške i da tek kada postignu odgovarajući oblik preko otiska olovke pređu tušem, kao i da ako žele punije usne prvo koriste olovku, a tek onda ruž.

Pored šminkanja Mičetanovićeva se bavi i umjetničkim oslikavanjem lica i tijela posebnim dermatološkim bojama.

Boris Nikolić – Derventa Cafe

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here