Politika Izbori 2016 CIK: Poziv za izbor trenera za obuku predsjednika i članova biračkih odbora

CIK: Poziv za izbor trenera za obuku predsjednika i članova biračkih odbora

0

U okviru Programa predizborne pomoći za Lokalne izbore 2016. godine koji finansira Vijeće Evrope,  Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine raspisala je Javni poziv za izbor potencijalnih trenera za obuku biračkih odbora broj 07-1-16-1-106-15/16 od 13.06. 2016. godine.

Obavještavaju se potencijalni kandidati da je rok za podnošenje prijava sedam (7) dana od dana objavljivanja Javnog poziva na web stranici Centralne izborne komisije BiH www. izbori.ba (13.06.2016. godine), odnosno zaključno sa 20.06.2016. godine.

Prijave se podnose na obrascu ( Obrazac prijave kandidati mogu podići u Opštinskoj izbornoj komisiji Derventa ili preuzeti sa web stranice Centralne izborne komisije BiH), a uz prijavu je potrebna sljedeća dokumentacija:

  1. potpisana izjava kandidata da se na njega ne odnose odredbe člana 2.2 Izbornog zakona BiH,
  2. fotokopija diplome ili uvjerenja o završenom fakultetu, odnosno višoj i/ili srednjoj školi,
  3. dokaz da kandidat posjeduje izborno iskustvo u provođenju izbora (fotokopija rješenja o članstvu u izbornoj komisiji ili članstvu u biračkom odboru, uvjerenje da je kandidat pružao pomoć u provođenju izbora, ili dokaz o objavljivanju stručnih i naučnih radova iz oblasti izbora)

Napomena: dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjavanje potrebnih uslova nije potrebno ovjeravati. Dostavljena dokumentacija se ne vraća kandidatima.

Prijave kandidata se predaju lično u sjedištu Opštinske izborne komisije ili putem pošte na adresu:

            Opštinska izborna komisija Derventa

            Ul. Trg oslobođenja bb

            74400 Derventa

sa naznakom „Prijava na Javni poziv za potencijalne trenere za obuku predsjednika i članova biračkih odbora- NE OTVARATI“.

Javni poziv CIK BiH pogledajte OVDJE.

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here