Vijesti Politika Čović posjetio Plehan: Samostan će biti ambasada našeg naroda u Srpskoj

Čović posjetio Plehan: Samostan će biti ambasada našeg naroda u Srpskoj

0
Podjela među Hrvatima u BiH nema i ne smije biti i svaki Hrvat ma gdje god živio ima isto mjesto u promišljanju politike Hrvata u BiH, stoga osiguravamo potpunu zaštitu svakog Hrvata, izjavio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović, piše BHRT.

Nakon posjeta privrednicima, te predizbornog skupa u Odžaku, Čović je jučerašnju posjetu Posavini nastavio obilazeći povratnička hrvatska mjesta i župe.

Osim razgovora sa mještanima te stranačkim zvaničnicima, predsjednik je sa župnicima u mjestima Koraće, Nova Sela te gvardijanom samostana u Plehanu uglavnom razgovarao o potrebnim infrastrukturnim projektima.

Dekan i župnik Župe Uznesenja BDM Koraće, kod Bosanskog Borda, fra Ivan Marić zahvalio je predsjedniku Čoviću na svemu što je učinio za ovu Župu, poželivši mu novu izbornu pobjedu kako bi nastavio borbu za jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH.

Njegujemo filozofiju malih, ali pozitivnih koraka te svijeću nade držimo upaljenom, rekao je fra Ivan.

Infrastrukturna ulaganja hrvatskih zvaničnika prate i izgradnju samostana na Plehanu, u blizini Dervente, za koji je ove godine održana i donatorska večera u Zagrebu.

Samostan će biti hrvatska i katolička ambasada našeg naroda ovdje u Republici Srpskoj, rekao je fra Ivan, te upoznao predsjednika Čovića s napretkom radova.

BHRT

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here