Politika Izbori 2016 Danas se održavaju lokalni izbori

Danas se održavaju lokalni izbori

0

1

Na današnjim lokalnim izborima u BiH građani će birati vlast u 141 lokalnoj zajednici, te u Brčko distriktu, dok izbori ni ove godine neće biti održani za grad Mostar.

Biračka mjesta otvorena su od 7.00 do 19.00 časova.

Lokalni izbori na području opštine Derventa provode se na 46 redovnih biračkih mjesta i  jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima koje se nalazi u JU Narodna biblioteka „Branko Radičević“ Derventa, Trg oslobođenja bb.

Pravo glasanja na nepotvrđenom glasačkom listiću imaju birač koji posjeduje važeći identifikacioni dokument BiH, a njegovo ime se ne nalazi na  izvodu iz Centralnog biračkog spiska na redovnom biračkom mjestu prema adresi prebivališta ( npr. lica koja su izvadila ličnu kartu nakon zaključenja Centralnog biračkog spiska 18.08.2016. godine). Na ovom biračkom mjestu mogu glasati  i birači koji su upisani u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje van zemlje (pošta), a koji su se vratili u BiH, opštinu Derventa, koji glasaju na nepotvrđenom/kovertiranom glasačkom listiću za opštinu Derventa.

Na terenu će šest (6)  mobilnih timova  obilaziti birače koji su zbog starosti, bolesti ili invalidnosti vezani za svoje kuće, čije je glasanje putem mobilnog tima, nakon registracije  i lično izražene volje.

Lokaciju svog biračkog mjesta birači mogu provjeriti ako posjete web stranicu CIK BiH www.izbori.ba i otvore link „Da li ste registrovani“, zatim da u prazna polja upišu tražene podatke (ime, prezime i JMB). Drugi način provjere je putem slanja SMS poruke na broj 091 12 12 12, poruka treba da sadrži samo JMB, slanje poruke košta 0,10KM+PDV. I naravno, treći način provjere lokacije biračkog mjesta je da birač kontaktira opštinski  Centar za birački spisak na broj: 053/315-140  ili pozove info linije CIK BiH 033/251-331 ili 033/251-332.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here