Vijesti Politika Dragan Pajić kandidat za jednog od vođa Saveza sindikata RS – VIDEO

Dragan Pajić kandidat za jednog od vođa Saveza sindikata RS – VIDEO

0

 

Dva su kandidata favoriti i najjači asovi na izborima za predsjednika u Sindikatu uprave Saveza sindikata RS. Prvi kandidat za predsednika u Sindikatu uprave je potpuni anonimus ali je već krenuo u pravu malu političku kampanju.

“Novi ljudi za novi sindikat” – tako glasi izborni slogan Dragana Pajića, inače predsjednika Sindikalne organizacije opštinske uprave u Derventi. Čak je formirao i izborni štab. Otkad je kandidat, kaže, ima neviđene pritiske.

Dobio sam prijeteći mejl iz sindikata Republičkog zavoda za statistiku i danas smo zauzeli stav na Regionalnom odboru da se oštro osudi svaka prijetnja budućem predsjedniku sindikata ili nekom drugom”, kazao je Dragan Pajić, kandidar za predsjednika Sindikata uprave RS.

Znate kako kaže stari narod: “Nek’ je tanka, al’ nek’ bude što duža!”

Tako je Tomislavu Vrhovcu danas regionalno članstvo u Doboju čestitalo odlazak u penziju. Među njima je i drugi kandidat za njegovog nasljednika. Već duže vrijeme se zalaže za potpunu reformu sindikata a poznat je po otvorenom suprotstavljanju predsjednici Saveza sindikata. Svog protivkandidata iz Dervente Božo Marić direktno optužuje da je ubačeni igrač Ranke Mišić.

Smatram da je gospodin Pajić kandidat iz reda Saveza sindikata jer je Sindikat uprave pokrenuo pitanje reforme sindikata i na neki način imamo danas ovdje prikaz nekih kandidata koji jednostavno nemaju još, trenutno, legitimitet da bi mogli da budu to što jesu”, rekao je  Božo Marić, kandidat za predsjedika Sindikat uprave RS.

Drame je bilo u sindikatu pravosuđa ali je na kraju ipak izabran novi/stari lider. Na izbornoj skupštini protivkandidat Siniše Petrovića bio je Aleksandar Čavić, inače zamjenik predsjednika stranke Napredna Srpska. Lobiranja i otvorena favorizovanja počela su i u prosvjeti.

Bar se tako čini na društvenim mrežama gdje se uveliko spekuliše kako će Draganu Gnjatiću na crtu stati Vida Miškić iz Teslića.

Od nezadovoljnih članova Sindikata obrazovanja dobili smo informaciju da će, zbog nezadovoljstva radom sindikata kojeg predvodi Dragan Gnjatić prosvjetari regije Doboj kandidovati svog kandidata za predsjednika Sindikata obrazovanja nauke i kulture”,  piše Radnički pokret Republike Srpske na svojoj Fejsbuk stranici .

I dok Gnjatić tvrdi da su, za sada, samo njega predložili za nasljednika samoga sebe, Vida Miškić kaže da joj imponuje podrška ali da nije razmišljala o kandidaturi. I u zdravstvu za sada  vjeruju jedino Milenku Granuliću ali on kaže da ima još vremena do izborne skupštine. U MUP-u još ne znaju imena kandidata. Ako ga ponovo predlože, Tane Peulić kaže da će se ponovo dovatiti predsjedničkog posla.

“Nema razloga da ne prihvatim. Ja imam još uslove da mogu ostati. Nije problem ukoliko mene predlože – a ukoliko predlože drugoga isto neće biti problem”, rekao je Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije RS.

Sve grane zajedno izbore moraju da završe do kraja maja. Poslije toga, kampanja se seli u Savez sindikata. Kongres na kojem bi trebalo da se izabere novi sindikalni vođa zakazan je za jul 2017. godine.

ATV

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here