Reportaže “Edukacija je ključ uspjeha”: Aleksandar Jeličić je iz hobija razvio uspješan fitnes...

“Edukacija je ključ uspjeha”: Aleksandar Jeličić je iz hobija razvio uspješan fitnes studio

0
Jeličić na edukaciji u Sarajevu

Jedna od veoma korisnih “pomodarstava” koju Dervenćani i Dervenćanke sve češće upražnjavaju jesu različiti vidovi rekreacije. Briga o zdravlju tijela i načinu ishrane, razni vidovi fizičke aktivnosti, od šetnji, preko trčanja do ozbiljnijih i organizovanijih načina vježbanja, sve češće zaokupljaju naše sugrađane, kaže Aleksandar Jeličić, jedan od fitnes instruktora iz našeg grada.

Fitnesom, svojom velikom ljubav zbog koje je ostavio čak i stalni posao, bavi se već desetak godina, a unazad tri pokrenuo je sopstveni studio “Fit X”.

Fitnesom sam se počeo baviti sa ciljem da ozbiljno popravim svoj fizički izgled i sposobnosti. Kada sam to uspio na sebi, isprobao stečeno znanje i metode da primjenjujem na drugim ljudima. Vrlo mlad, sa 19 godina sam počeo povremeno da držim treninge, a prije 3 godine sam to počeo raditi organizovano, kaže Jeličić, koji danas radi sa više od stotinu polaznika.

Kroz svoj rad posebno ga je zainteresovala oblast prevencije i oporavka sportista i rekreativaca od povreda.

Moje interesovanje za rehablitaciju i prevenciju povreda je počelo zbog lične potrebe, tačnije zbog povrede ramena, a zatim i donjeg dijela leđa. Niko u široj regiji nije htio da preuzme moj oporavak do kraja, već su samo prodavali i prilično skupo naplaćivali svoje usluge. Nakon što sam uspio da se potpuno oporavim i postanem jači, počeo sam da se dodatno edukujem u tom smjeru. Za sada sam pomogao velikom broju ljudi, kako rekreativcima, tako i sportistima, da se riješe bolova i oporave od povreda, ističe Jeličić.

>> “Fit X” obilježio drugu godinu rada (opširnije OVDJE)

Jeličić u svom radu upravo akcenat stavlja na edukacije i usavršavanja. Ranije je željeno znanje o ljudskom tijelu dobijao iz stručne literature, a u posljednje vrijeme posjećivao je i brojne seminare na kojima je unapređivao svoje znanje iz pojedinih oblasti.

I prije bavljenja fitnesom uvijek me zanimalo sve što je vezano za ljudsko tijelo, koje je jedan savršen, ali i logičan sistem. Bilo da je riječ o anatomiji, vježbanju ili sličnim stvarima, najčešće sam informacije pronalazio u literaturi, a da bih svoje znanje iskristalisao počeo sam da sarađujem sa ljudima koji imaju veliko i iskustvo i odlične rezultate iza sebe, naglašava Jeličić.

Tako je na nedavno održanom seminaru u Sarajevu slušao predavanja višestrukog prvaka Srbije u “bodibildingu” Predraga Miloševića, potom Dejana Ilića, kondicionog trenera sa internacionalnim iskustvom, Gorana Markovića i Amele Ivković, stručnjaka koji su govorili o različitim fitnes oblastima.

Ranije sam stekao diplomu iz oblasti sportske i rehabilitacijske masaže zagrebačkog studija “Vitebra”, vlasnice Patricije Šimić, dugogodišnjeg fiziotarapeta hrvatskih rukometaša i žene sa nevjerovatnim znanjem i iskustvom, dok je potvrda za rad sa ljudima koji imaju diskusherniu stigla iz beogradskog “Alfit”. U tajne “bodibildinga” uputio me šesterostruki prvak Balkana Saša Drašković, dok sam dosta korisnih stvari, posebno za postizanje hormonalnog balansa uz pomoć treninga i ishrane, naučo od Ronija Kovačića, jednog od najpriznatijih trenera Balkana, uspješnog i u svjetskim okvirima, otkriva mladi trener, naglašavajući da će sličnim putem nastaviti i dalje.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here