Vijesti Politika Epilog sastanka sa premijerkom: Derventi priključak na auto-put naredne godine? – VIDEO

Epilog sastanka sa premijerkom: Derventi priključak na auto-put naredne godine? – VIDEO

0
Foto: vladars.net

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, zajedno sa ministrom finansija Zoranom Tegeltijom, ministrom zdravlja i socijalne zaštite Draganom Bogdanićem, ministrom saobraćaja i veza Neđom Trninićem i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevom Mirjanićem, održala je radni sastanak sa načelnicima opština Modriča, Derventa, Brod i Vukosavlje.

Predsjednica Cvijanović najavila je da se u narednom periodu očekuje realizacija projekata koji se odnose na vodoprivredne objekte u ovim opštinama u vrijednosti od 21 milion KM, te naglasila da su vodoprivredni objekti prioritet nakon velikih poplava koje su prethodnih godina zadesile Republiku Srpsku.

Ona je rekla da je potrebno posvetiti punu pažnju svemu što je urađeno, te dodati aktivnosti na sprečavanju velikih katastrofa, iako se one ne mogu spriječiti u potpunosti.

– Izdvojene su neke ključne stvari kada je riječ o infrastrukturnim projektima. Ostaje potreba Dervente, a samim tim i Stanara, za spajanjem na auto-put. To je jedna od stvari koje će biti realizovane u sljedećoj godini. Vrše se pripreme, eksproprijacija i ostale aktivnosti, tako da očekujemo da sljedeće godine može započeti realizacija spajanja ovih opština sa auto-putem, rekla je predsjednica Vlade.

Predsjednica je pojasnila da se u opštini Brod mora ubrzano rješavati pitanje rasterećenja saobraćaja u gradu i svega što je u vezi sa graničnim prelazom.

– U nekim aktivnostima učestvuje Savjet ministara BiH koji je do sada trebalo da donese odgovarajuće odluke o obezbjeđivanju milion KM za tu investiciju. Ostatak iznosa koji je pretpostavljam isti, obezbijedićemo mi da bismo riješili veliki infrastrukturni problem u Brodu koji stvara nezadovoljstvo stanovništva, dodala je predsjednica Vlade.

Predsjednica Cvijanović podsjetila je da preostaju projekti koji će imati podršku Vlade, a koje sada nije moguće precizirati, u vezi sa uspostavljanjem poslovnih, industrijskih zona koje će obezbijediti novo zapošljavanje ili drugačiju organizaciju poslovnog života.

Ona je navela da je opština Brod podnijela takav zahtjev, te će se vidjeti kako će to biti realizovano.

vladars.net/RTRS

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here