Vijesti Politika Glavni odbor Socijalističke partije: Podržaćemo zajedničke kandidate koalicije na Opštim izborima

Glavni odbor Socijalističke partije: Podržaćemo zajedničke kandidate koalicije na Opštim izborima

0

Socijalistička partija podržaće zajedničke kandidate koalicije koja na vlasti u Republici Srpskoj za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH na predstojećim Opštim izborima, poručeno je to danas na sjednici Glavnog odbora ove stranke održanom u Derventi.

Mi iz SP-a nećemo davati kandidate i očekujemo da to budu ljudi iz SNSD-a, a postoje svi preduslovi da naši kandidati pobijede, jer smo u prethodnim godinama mnogo radili da bismo to sačuvali i proširili naše povjerenje, rekao je predsjednik SP-a Petar Đokić.

U stranci kažu da će za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH okupiti koaliciju sa Narodnim demokratskim pokretom i Srpskim narodnim pokretom na čelu sa Draganom Čavićem i Srđanom Rankićem, inače načelnikom Bratunca, koji je na tu funkciju izabran kao nezavisni kandidat.

Za Narodna skupštinu RS Socijalistička partija imaće zajedničku listu sa NDP-om i SNP-om i tu odluku smo donijeli jednoglasno, a ona je izraz povjerenja koja u našu partiju imaju brojni građani, o čemu svjedoči i činjenica da mi sada imamo devet poslanika u Narodnoj skupštini, rekao je Đokić i dodao da Socijalistička partija smatra da se izbori 2. oktobra moraju održati i da nema potrebe da se traže načini za njihovo neodržavanje.

Svi preduslovi za njihovo održavanje postoje, a razriješeno je i to pitanje o finansiranju, rekao je predsjednik SP-a.

Slaven Gojković, predsjendik dervnetskog odbora SP-a podsjetio je da je ovo druga sjednica Gradskog odbora u Derventi za nepunih godinu.

Time je nama u Derventi ukazana čast, a rukovodstvo partije koje predvodi predsjednik Đokić pokazuje koji značaj daje našem Gradskom odboru i gradu Derventa, u kojem dugi niz godina naši kadrovi daju svoj doprinos razvoju lokalne zajednice kroz djelovanje u okviru vladajuće koalicije, rekao je Gojković, dodajući da se kadrovi te partije u Derventi i širom Srpske zalažu se za obnovu, razvoj i napredak.

Inače, današnja sjednica Glavnog odbora posvećena je i obilježavanju 29 godina djelovanja i rada Socijalističke partije, koja u junu proslavlja rođendan.

SP Derventa

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here