Vijesti Politika Informacija sa 8. sjednice Skupštine opštine Derventa

Informacija sa 8. sjednice Skupštine opštine Derventa

0

U četvrtak, 30. maja 2013. godine održana je 8. sjednica Skupštine opštine Derventa. Dnevni red 8. sjednice utvrđen je sa ukupno 17 tačaka, s tim da je iz Prijedloga Dnevnog reda povučen Prijedlog odluke o osnivanju Teritorijalne vatrogasne jedinice opštine Derventa a dopunjen sa Prijedlogom odluke o izdavanju u zakup garaža u Derventi putem javnog oglašavanja.

GrbOpstineDerventa

O čemu se diskutovalo i koje probleme građana su odbornici iznijeli na 8. sjednici Skupštine opštine Derventa možete pogledati OVDJE!

Nakon usvajanja Zapisnika sa 7. sjednice i Aktuelnog časa, odbornici su razmatrali i usvojili Odluku o izdavanju u zakup garaža u Derventi putem javnog oglašavanja, Odluku o raspoređivanju suficita Budžeta opštine Derventa, te Program kapitalnog investiranja opštine Derventa za 2013. godinu.

Razmatrana su i usvojena dva Izvještaja i to Izvještaj o radu Prvostepene stručne komisije za utvrđivanje sposobnosti lica u postupku ostvarivanja prava iz socijalne zaštite i utvrđivanje funkcionalnog stanja korisnika i Izvještaj o realizaciji Lokalnog plana akcije invalidnosti opštine Derventa 2010-2014 u 2012. godini.

Skupština opštine je razmatrala i usvojila nekoliko informacija kao što su Informacija o izvršenju Budžeta opštine Derventa za period 01.01. – 31.03.2013. godine sa osvrtom na ostvarenje lokalnih prihoda po vrstama, Informacija o iskorišćenosti poljoprivrednog zemljišta na području opštine, Informacija o stanju u putničkom saobraćaju i taksi prevozu na području opštine Derventa, Informacija o komunalnom redu u gradu (odvoz smeća iz centra grada, rješenje problema nedostatka parking mjesta i naplata u narednom periodu) i Informacija o stanju i prijedlog Akcionog plana za izgradnju i sanaciju zelenih površina, zasada (drveća) i gradskog parka na području opštine Derventa.

Dopunjena je i Lista spomenika i spomen-obilježja od velikog značaja za jedinicu lokalne samouprave, a nakon toga su razriješeni dosadašnji članovi Komisije za odabir korisnika pomoći rekonstrukcije i imenovana Komisija u novom sastavu.

Razriješen je i predsjednik privremenog Upravnog odbora Javne ustanove “Gerontološki centar” na lični zahtjev i do sprovođenja konkursne procedure imenovan novi predsjednik privremenog Upravnog odbora ove javne ustanove.

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here