Vijesti Politika Informacija sa 8. sjednice Skupštine opštine Derventa

Informacija sa 8. sjednice Skupštine opštine Derventa

0

U četvrtak, 30. maja 2013. godine održana je 8. sjednica Skupštine opštine Derventa. Dnevni red 8. sjednice utvrđen je sa ukupno 17 tačaka, s tim da je iz Prijedloga Dnevnog reda povučen Prijedlog odluke o osnivanju Teritorijalne vatrogasne jedinice opštine Derventa a dopunjen sa Prijedlogom odluke o izdavanju u zakup garaža u Derventi putem javnog oglašavanja.

GrbOpstineDerventa

O čemu se diskutovalo i koje probleme građana su odbornici iznijeli na 8. sjednici Skupštine opštine Derventa možete pogledati OVDJE!

Nakon usvajanja Zapisnika sa 7. sjednice i Aktuelnog časa, odbornici su razmatrali i usvojili Odluku o izdavanju u zakup garaža u Derventi putem javnog oglašavanja, Odluku o raspoređivanju suficita Budžeta opštine Derventa, te Program kapitalnog investiranja opštine Derventa za 2013. godinu.

Razmatrana su i usvojena dva Izvještaja i to Izvještaj o radu Prvostepene stručne komisije za utvrđivanje sposobnosti lica u postupku ostvarivanja prava iz socijalne zaštite i utvrđivanje funkcionalnog stanja korisnika i Izvještaj o realizaciji Lokalnog plana akcije invalidnosti opštine Derventa 2010-2014 u 2012. godini.

Skupština opštine je razmatrala i usvojila nekoliko informacija kao što su Informacija o izvršenju Budžeta opštine Derventa za period 01.01. – 31.03.2013. godine sa osvrtom na ostvarenje lokalnih prihoda po vrstama, Informacija o iskorišćenosti poljoprivrednog zemljišta na području opštine, Informacija o stanju u putničkom saobraćaju i taksi prevozu na području opštine Derventa, Informacija o komunalnom redu u gradu (odvoz smeća iz centra grada, rješenje problema nedostatka parking mjesta i naplata u narednom periodu) i Informacija o stanju i prijedlog Akcionog plana za izgradnju i sanaciju zelenih površina, zasada (drveća) i gradskog parka na području opštine Derventa.

Dopunjena je i Lista spomenika i spomen-obilježja od velikog značaja za jedinicu lokalne samouprave, a nakon toga su razriješeni dosadašnji članovi Komisije za odabir korisnika pomoći rekonstrukcije i imenovana Komisija u novom sastavu.

Razriješen je i predsjednik privremenog Upravnog odbora Javne ustanove “Gerontološki centar” na lični zahtjev i do sprovođenja konkursne procedure imenovan novi predsjednik privremenog Upravnog odbora ove javne ustanove.

derventa.ba

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here