Vijesti Politika Konačno definisati entitetske linije

Konačno definisati entitetske linije

0

Predsjednik socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da se odmah poslije izbora i formiranja nove vlasti mora prići konačnom definisanju entitetskih linija.

Konacno definisati entitetske linije

– Neophodno je odmah i vidjeti kako Republici Srpskoj vratiti oko deset kilometara kvadratnih teritorije u Posavini, u dijelu Orašja, koja je data Federaciji BiH kao gest dobre volje Republike Srpske kako bi ljudi u ovom dijelu Federacije lakše uspostavili komunikaciju sa ostalim teritorijama FBiH – rekao je Đokić u srijedu uveče na javnoj tribini SP-a i Partije udruženih penzionera u Derventi, javila je Srna.

Prema njegovim riječima, ta teritorija, prema Dejtonskom sporazumu, pripada RS i mora se vidjeti kako da RS nadoknadi dio izgubljene teritorije.

Đokić je naglasio da je Socijalistička partija protiv stvaranja novih entiteta u BiH koji idu na štetu Republike Srpske.

– Ukoliko bi se Hrvati i Bošnjaci dogovorili da stvore nove entitete u Federaciji, mi bismo to podržali. Međutim, socijalisti su protiv formiranja bilo kakvih entiteta ako bi bio oduzet i milimetar teritorije Republike Srpske i to ne bi doprinijelo stabilnosti BiH -poručio je Đokić.

On je naglasio da je region Posavine posljednjih 20 godina gledan kao izdvojena teritorija RS, pa se u taj dio Srpske malo ulagalo, iako ima dobre potencijale za ulaganja, posebno u poljoprivredu i putnu infrastrukturu.

– Zadatak budućih poslanika iz Posavine biće da se snažnije zalažu za afirmaciju Posavine kao važnog regiona Republike Srpske. Osim poljoprivredne proizvodnje, važan resurs je i riječni saobraćaj i vode koje takođe treba koristiti. Voda je odlična šansa za izgradnju mini-centrala – istakao je Đokić.

Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here