Politika Lokalni izbori 2020 Lokalni izbori 2020: Smanjena razlika između kandidata za načelnika opštine Derventa

Lokalni izbori 2020: Smanjena razlika između kandidata za načelnika opštine Derventa

1

Nakon brojanja glasova Dervenćana koji su glasali putem mobilnih timova i na potvrđenim glasačkim listićima kandidat SDS-a za načelnika Dervente Vlado Kovačević ima 6.177 glasova, a kandidat SNSD-a Milorad Simić 5.851 glas, objavljeno je na službenoj stranici Centralne izborne komisije BiH.

To znači da je nakon prebrojavanja listića ove dvije kategorije glasača koji su se brojali u centrali CIK-a u Sarajevu razlika između dva kandidata smanjena sa 417 na 326 glasova.

Naime, putem mobilnih timova Simić je dobio 109, a Kovačević 44 glasa, dok je na potvrđenim glasačkim listićima Simić dobio 53, a Kovačević 27 glasova.

Službeni rezultati izbora za načelnika i Skupštinu opštine Derventa biće poznati nakon prebrojavanja nešto više od 2.600 potencijalnih glasova putem pošte i “kovid” tima. S obzirom na veliki broj glasača koji su svoje biračko pravo koristili na ovaj način, kao i na smanjen obim rada CIK-a zbog poštovanja epidemioloških mjera, gotovo sigurno je da rezultati neće biti poznati još najmanje 10 dana.

Inače, na redovnim biračkim mjestima u Derventi na Lokalne izbore 2020 izašlo je 12.684 građana ili 41,10 odsto biračkog tijela.

Rok za objavljivanje konačnih rezultata izbora je 15. decembar.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here