Vijesti Politika Ministar Davor Čordaš sa povratnicima u Derventi

Ministar Davor Čordaš sa povratnicima u Derventi

0

Ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš, je tokom protekle sedmice posjetio povratnička naselja u okolini Dervente, u kojima su u protekloj godini implementirani projekti Ministarstva ukupne vrijednosti preko 350.000 KM.

Ministar Davor Cordas sa povratnicima u Derventi

Obilaskom lokacija u Modranu, Žeravcu i Kulini, ministar se uvjerio da su svi planirani projekti završeni ili su u završnoj fazi, a mještani nisu krili radost i zahvalnost što se u ovom kraju konačno stvaraju uslovi za dostojanstven život povratnika.

Porodica Čičak vratila se u Dažnicu prije 6 godina, ali struja do njihovog doma došla je tek ove godine. Ana Čičak je zahvalila ministru Čordašu što je prepoznao muku običnog čovjeka i sredstva usmjerio prema najugroženijim kategorijama.

„Konačno je stigla struja i u naše kuće“, rekla je Ana i dodala da je ministar Čordaš unio optimizam u povratničke domove i donio nadu da je opstanak Hrvata na ovim prostorima moguć.

U toku protekle godine, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS je za obnovu i izgradnju stambenih jedinica za povratnike u Derventi izdvojilo 120.000 KM, za rekonstrukciju elektro mreže 100.000 KM, a 137.500 KM usmjereno je za pomoć održivom povratku.

Ministar je rekao da će i u narednom periodu, u okviru svojih mogućnosti, kroz projekte Ministarstva i putem Komisije za izbjeglice BiH, naći način da pomogne svim porodicama koje odluče da se vrate ili su se već vratile na svoja imanja.

Vlada RS

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here