Vijesti Politika Mjere vlade ublažile krizu

Mjere vlade ublažile krizu

0

Mjere Vlade Republike Srpske (RS) koje su bile namijenjene ublažavanju posljedica ekonomske krize u opštini Derventa dale su pozitivne rezultate, izjavila je danas ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Jasna Brkić.

Mjere vlade ublazile krizu

Brkićeva je rekla da je u toku prošle godine u opštinu Derventa uloženo oko tri miliona KM.

“U poljoprivredu je uloženo 2,5 miliona KM, a oko 500.000 KM u industriju, kao podsticajna sredstva i subvencije za električnu energiju socijalno ugroženom stanovništvu”, navela je Brkićeva nakon sastanka sa načelnikom opštine Derveta Miloradom Simićem.

Ona je najavila da će podsticajnih sredstava biti i u ovoj godini, jer neka preduzeća u Derventi iz oblasti obućarske i tekstilne industrije, koja zapošljavaju najveći broj radnika, imaju poteškoće kada je riječ o ispunjavanju obaveza prema radnicima.

Brkićeva je izrazila uvjerenje da će zahvaljujući mjerama Vlade RS i dogovorima sa poslodavcima kriza biti prevaziđena i neće biti otpuštanja radnika.

Ona je podsjetila na prerađivačke kapacitete firme “Frukta trejd” i farmu muznih krava u Polju kod Dervente.

SRNA 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here