Vijesti Politika Na 16. sjednici SG Derventa o raspodjeli milionskog suficita i najvišim priznanjima...

Na 16. sjednici SG Derventa o raspodjeli milionskog suficita i najvišim priznanjima lokalne zajednice

0

Šesnaesta sjednica Skupštine grada Derventa održaće se u četvrtak, 28. jula, a na dnevnom redu će se naći 30 tačaka.

Skupština grada Derventa razmatraće Prijedlog odluke o raspodjeli utvrđenog suficita većeg od 2,7 miliona KM, te nekoliko odluka vezanih za rebalans budžeta i to Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Budžeta Grada Derventa za 2022. godinu- Rebalans i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izvršenju Budžeta Grada Derventa za 2022. godinu.

Na dnevnom redu naćiće se Prijedlog programa korišćenja poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području grada Derventa za 2022. godinu, Prijedlog odluke o dodjeljivanju Velikogospojinske povelje sa zlatnim grbom Grada Derventa u 2022. godini Javnoj ustanovi Narodna biblioteka „Branko Radičević“ Derventa i Prijedlog odluke o dodjeljivanju Zahvalnice Grada Derventa Gibanica Nebojši iz Dervente.

Odbornici Skupštine grada na 16. sjednici razmatraće nekoliko odluka iz oblasti prostornog uređenja i to Prijedlog odluke o izradi izmjene dijela Regulacionog plana „Gakovac“ (k.č. broj. 1150, 1151, 2319/1, 2321, 2322 i 2323 KO Derventa 1); Prijedlog odluke o donošenju izmjene dijela Regulacionog plana „CENTAR ISTOK- CENTAR ZAPAD- BLOK ZAPAD“, Prijedlog odluke o donošenju izmjene dijela Regulacionog plana „GAKOVAC“ i Prijedlog Zaključka o prihvatanju Inicijative za izmjenu dijela Regulacionog plana „GAKOVAC“ ( k.č. broj: 2640/1, 2640/2 i dio k.č. broj: 2641/1 i 2641/2 KO Derventa 1).

Odbornici Skupštine grada na ovoj sjednici razmatraće i Informacije o ostvarivanju prava u skladu za Zakonom o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, Informacija o stanju narkomanije na području Grada Derventa i mjere za njeno suzbijanje i Informacija o uslovima i životu omladine na području Grada Derventa.

Od kadrovskih pitanja na 16. sjednici razmatraće se nekoliko odluka i rješenja kao što su: Prijedlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Javne predškolske ustanove „Trol“ Derventa i ponovljeni Javni konkurs za jednog člana -predstavnika osnivača u Upravni odbor Javne predškolske ustanove „Trol“ Derventa, Prijedlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove „Centar za kulturu“ Derventa, Prijedlog odluke o rapisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove „Sportski centar“ Derventa, Prijedlog odluke o raspisivanju Ponovnog Javnog konkursa za izbor i imenovanje tri člana Upravnog odbora Javne ustanove „Turistička organizacija grada Derventa“ Derventa, Prijedlog rješenja o razrješenju članova Upravnog odbora Javne ustanove „Turistička organizacija grada Derventa“ Derventa, Prijedlog rješenja o imenovanju vršilaca dužnosti članova Upravnog odbora Javne ustanove „Turistička organizacija grada Derventa“ Derventa, Prijedlog rješenja o razrješenju članova Upravnog odbora Javne predškolske ustanove „Trol“ Derventa, Prijedlog rješenja o imenovanju vršilaca dužnosti članova Upravnog odbora Javne predškolske ustanove „Trol“ Derventa i Prijedlog rješenja o imenovanju Savjeta za izradu izmjene dijela Regulacionog plana „GAKOVAC“ (k.č. broj: 2252/2 KO Derventa 1).

Na 16. sjednici odbornici Skupštine grada Derventa Upoznaće se sa pravosnažnom presudom Okružnog suda u Doboju broj: 13 0 U 006949 22 U od 01.07.2022. godine i razmatrati Prijedlog rješenja o izvršenju pravosnažne Presude Okružnog suda u Doboju broj: 13 0 U 006949 22 U od 01.07.2022. godine i Prijedlog rješenja o razrješenju sa funkcije predsjednika Skupštine grada Derventa.

Na kraju sjednice, a odlučujući u funkciji Skupštine JP „Derventski list i Radio Derventa“ d.o.o. Derventa Skupština grada Derventa razmatraće Prijedlog rješenja o razrješenju dužnosti vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Derventski list i Radio Derventa“ d.o.o. Derventa, Prijedlog rješenja o imenovanju vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Derventski list i Radio Derventa“. d.o.o. Derventa, Prijedlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje tri člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Derventski list i Radio Derventa“, d.o.o. Derventa i Prijedlog odluke o utvrđivanju standarda i kriterijuma za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Derventski list i Radio Derventa“ d.o.o. Derventa.

Derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here