Vijesti Politika Na 23. sjednici SO Derventa nekoliko važnih tačaka

Na 23. sjednici SO Derventa nekoliko važnih tačaka

0

Kolegijum Skupštine opštine je na 21. zasijedanju donio odluku da 23. sjednica Skupštine opštine Derventa bude održana 12. decembra 2018. godine.

Na dnevnom redu slijedećeg skupštinskog zasjedanja naći će se Rebalans budžeta opštine za 2018. godinu, Prijedlog odluke o izmjeni odluke o izvršenju budžeta za 2018. godinu, Prijedlog izmjene Plana kapitalnih ulaganja u 2018. godini, prijedlozi budžeta opštine za 2019. godinu i izvršenje budžeta za 2019. godinu.

Odbornici će razmatrati visinu stope poreza na nepokretnosti na području opštine, visinu vrijednosti nepokretnosti po zonama, prijedlog visine opštinskih administrativnih taksa, komunalnu naknadu, izmjene i dopune odluke o komunalnim taksama, visinu naknade za nepokretnosti u svojini opštine za koje se vodi postupak eksproprijacije, izmjene i dopune Programa korišćenja posebnih vodnih naknada za 2018. godinu, odluku o pristupanju izgradnji objekta za potrebe Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa, informaciju o uslovima života penzionera na području opštine, te informaciju o primjeni Odluke o ravnopravnosti polova u opštini za period januar–oktobar tekuće godine.

Biće razmatrano i imenovanje Savjeta za izradu Urbanističkog plana za urbano područje opštine, te odluka o ekonomskoj cijeni usluga u JPU „Trol“ za narednu godinu. Na prijedlog zamjenika načelnika Siniše Jeftića dnevni red će biti dopunjen sa prijedlogom Strategije razvoja opštine za period od 2018. do 2025. godine, čiji je nacrt razmatran na 21. sjednici skupštinskog zasjedanja, a koji je bio na javnoj raspravi.

Kolegijum je usvojio prijedlog Programa rada Skupštine opštine za 2019. godinu sa predloženim dopunama programa za januar, februar i maj 2019. godine.

Na dnevnom redu će se naći i razriješenje i izbor novog člana Komisije za izbor i imenovanje Skupštine opštine. Sekretar SO Sanja Malešević je upoznala kolegijum da je odborniku Draganu Vukadinoviću iz “Ujedinjene Srpske” prestao mandat odbornika i člana komisije, te da je potrebno da US dostavi novi prijedlog.

Biće razmatrana i izmjena rješenja o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za ravnopravnost Skupštine opštine. Odbornik Sanja Dimitrić je podnijela ostavku na mjesto predsjednika Odbora za ravnopravnost polova , sa željom da ostane član, pa je potreban izbor novog predsjednika odbora.

Na sjednici Kolegijuma usvojen je i zapisnik sa 20. sjednice Kolegijum.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here