Vijesti Politika Na aktualcu 23. sjednice Skupštine grada o OŠ “Nikola Tesla”, proširenju vrtića,...

Na aktualcu 23. sjednice Skupštine grada o OŠ “Nikola Tesla”, proširenju vrtića, komunalnim naknadama…. – VIDEO

0

Na aktuelnom času 23. sjednice Skupštine grada Derventa odbornička pitanja su postavljali Sanja Dimitrić, Davor Simić, Branko Katanić, Milorad Tešendić i Mirko Petrić.

Odbornica Narodnog fronta Sanja Dimitrić pitala je u kojoj fazi je rješavanje problema sa OŠ “Nikola Tesla”.

Odbornik SNSD-a Davor Simić je zatražio posljednje informacije o trenutnom statusu realizacije projekta proširenja kapaciteta vrtića “Trol”.

Načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje Spomenka Živanić je rekla da je stigla obimna projektna dokumentacija za rekonstrukciju škole, te da su ispitivanja stabilnosti objekta pokazala da je rekonstrukcija moguća i ekonomski opravdana. Završena je i revizija projektne dokumentacije koja je potvrdila da je dokumentacija ispravna i tačna i trenutno se čeka saglasnost na ispravnost predviđenih protivpožarnih mjera i Zavoda za zaštitu kulturnih spomenika. Po dobijanju saglasnosti, Ministarstvo za prostorno uređenje, inače nadležno za izdavanje građevinske dozovle za ovakve objekte, bi trebalo izdati dozvolu, a nakon provođenja javnih nabavki, i otpočinjanje radova.

Završena je projektna dokumentacija i za proširenje vrtića, te je potrebno uraditi njenu reviziju, obezbjeđuju se potrebne protivpožarne saglasnosti, a u ovom slučaju Odjeljenje na čijem sam čelu izdaje građevinsku dozvolu, istakla je Živanićeva, dodajući da će za ulazak izvođača u radove treba provesti i proceduru preseljenja Fonda zdravstvenog osiguranja koji koristi te prostorije.

Šef kluba SDS-a Branko Katanić je postavio pitanje zašto je jedan broj građana dobio uvećane račune za komunalnu nagradu, a zašto su drugi po prvi put dobili račune za komunalnu naknadu i šta će se time postići.

Prošle godine smo usvojili prošireni Urbanistički plan grada Dervente čime su promijenjene gradske zone, a izvršena je i revizija svih postojećih rješenja i usklađivanje sa stvarnim stanjem na terenu. Pojedini dijelovi grada su i prije koristili usluge zajedničke komunalne potrošnje, ali za njih nisu plaćali naknadu. Očekujemo povećanje ukupnog iznosa ZKP-a i samim tim dodatne usluge, naveo je načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Srđan Nović.

Zamjenik načelnika Siniša Jeftić pozvao je sve one koji imaju nejasnoće oko računa za komunalne naknade da dođu u nadležno odjeljenje. Za objekte koji imaju upotrebnu dozvolu bili su poznati gabariti objekata, a za one koji nemaju, površine su utvrđivanje mjerenjima, tako da su greške u manjem broju slučajeva moguće.

Mirko Petrić, odbornik PDP-a, pitao je da li moguće izvršiti zaprašivanje komaraca, s obzirom da je vlažno vrijeme pogodovalo njihovoj brojnosti. Može biti ozbiljan problem, s obzirom da su prenosioci zaraznih bolesti.

Načelnik Odjeljenja za finansije Mile Strinić je rekao da se trenutno razmatra mogućnost zaprašivanja komaraca i u skladu sa djelovanjem susjednih lokalnih zajednica odlučićemo šta je najbolje uraditi.

Odbornik Ujedinjene Srpske Miodrag Tešendić je postavio pitanje kad će krenuti izgradnja ulice Nikole Pašića s obzirom da je poznat izvođač radova i da su potrebne cijevi dovezene na lice mjesta, ali da se godinu dana ništa ne dešava.

Načelnik Nović je potvrdio da su ugovoreni radovi, ali da nisu poznati zašto nisu i izvedeni. Odgovor će dostaviti u pismenom obliku.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here