Vijesti Politika Na sedmoj sjednici SO o Strategiji razvoja opštine i povećanju cijena komunalnih...

Na sedmoj sjednici SO o Strategiji razvoja opštine i povećanju cijena komunalnih usluga

0

Sedma sjednica Skupštine opštine biće održana 28. aprila, odlučio je Kolegijum SO na današnjoj petoj sjednici.

Na sjednici jednoglasno je usvojen zapisnik sa 4. sjednice Kolegijuma i prijedlog dnevnog reda sedme sjednice Skupštine opštine. Zamjenik načelnika Siniša Jeftić je predložio da se u dnevni red sjednice uvrsti i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na novi cjenovnik usluga AD “Komunalac”. Po riječima predsjednika Skupštine opštine Marijana Kljajića na dnevnom redu sedme sjednice SO naći će se 15 tačaka od kojih je svakako najzanimljivija ona koja se odnosi na povećanje cijena komunalnih usluga. Nove cijene usvojio je Nadzorni odbor “Komunalca” i upućuje ga na saglasnost Skupštini opštine.

Pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o izradi Strategije razvoja opštine Derventa za period od 2018. do 2025. godine, odluka o izradi Akcionog plana energetske efikasnosti, dopuna odluke o utvrđivanju vrijednosti nepokretnosti na području opštine, te prijedlog godišnjeg plana utroška namjenskih sredstava od naknade po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata u 2017. godini. Razmatraće se i izvršenje budžeta u 2016. godini, utrošak sredstava posebnih vodnih naknada za 2016.godinu, izvještaj o zimskom održavanju lokalnih putnih pravaca i gradskih ulica u periodu od 15. novembar 2016. do 15.mart 2017. godine, te informacije o poslovanju privrede na području opštine u 2016.godini i informacija o stanju javne rasvjete na području opštine.

Komisija za izbor podnijeće izvještaj o sprovedenom Javnom postupku za izbor i imenovanje direktora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Derventa i predložiti razrješenje vršioca dužnosti direktora i rješenje o imenovanju direktora ove ustanove.

Mirko Petrić iz Kluba odbornika PDP je predložio da se odbornici na sljedećem skupštinskom zasjedanju upoznaju sa službenim putovanjem delegecije Dervente u grad Volomin u Poljskoj.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here