Politika Opšti izbori 2018 Nastavićemo razvijati Derventu i Srpsku: Socijalistička partija Dervenćanima predstavila kandidate za Opšte...

Nastavićemo razvijati Derventu i Srpsku: Socijalistička partija Dervenćanima predstavila kandidate za Opšte izbore – FOTO

0

Na sinoćnjem centralnom mitingu Socijalističke partije predstavljen je program ove stranke, kao i kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice 4 i Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine iz Izborne jedinice 2.

Predsjednik stranke Petar Đokić ovom prilikom je istakao da socijalisti žele ojačati kapacitete Republike Srpske kako bi ekonomski podržala ravnomjeran razvoj svih lokalnih zajednica.

Želimo da pružimo podršku domaćim i stranim investitorima kako bi se razvijali svi dijelovi RS, zbog čega treba raditi na spoljnoj promociji Srpske, za šta je u prethodnom periodu postojao otpor bh. institucija. To se mora promijeniti u budućnosti da bi i ova zemlja postala „hit“ za investiore, baš kako je to u Derventi, rekao je Đokić.

Nosilac liste ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz IJ4 Risto Marić smatra da će socijalisti u ovoj izbornoj jedinici osigurati poslaničko mjesto.

Republika Srpska i BiH su prilike za nove investitore, koje treba snažno podržavati osiguravajući im sigurnost poslovanja, kao i bolje uređenu fiskalnu politiku, rekao je Marić, navodeći kao primjer ponovo uvođenje beneficija za zapošljavanje, ali i smanjenje poreza i doprinosa.

Nosilac liste SP za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Simo Stakić očekuje da će stranka biti parlamentarna na nivou BiH, što će doprinijeti većem uvažavanju Srpske u ovom organu.

Slaven Gojković, predsjednik OO SP Derventa, istakao je da ovaj skup ima za cilj predstavljanje kandidatskih listi, ali i Milorada Dodika i Željka Cvijanović, kandidata koalicionih partnera za člana predsjedništva BiH i predsjednika RS.

Mi ćemo se u skladu sa programskim ciljevima i dalje zalagati za brži i jači razvoj Dervente, jer naša lokalna zajednica ide dobrim putem, a u tome su učestvovala i naša dva odbornika, rekao je Gojković, inače kandidat za poslanika u Narodnoj skupštinu Republike Srpske.

Pored Gojkovića, kandidati za NS RS su Biljana Nenadić i Živko Vukićević, dok će u borbu za mandat predstavnika u PS BiH Milanka Đukić.

Centralnom mitingu prisustvovale su i delegacije SNSD-a, DNS-a i Ujedinjene Srpske.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Derventa Cafe – Izborna kampanja 2018

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here