Vijesti Politika Nedjeljko Čubrilović osniva novu stranku: Određen povjerenik za Izbornu jedinicu 4

Nedjeljko Čubrilović osniva novu stranku: Određen povjerenik za Izbornu jedinicu 4

2

U “Banskim dvorima” održan je sastanak Inicijativnog odbora za osnivanje nove stranke koju predvodi Nedjeljko Čubrilović, donedavni potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza.

Od 48 pozvanih delegata sastanku je prisustvovalo njih 45, iz svake od devet izbornih jedinica. Takođe, za svaku izbornu jedinicu određen regionalni koordinator – povjerenik.

Tu ulogu u Izbornoj jedinici 4, tačnije za opštine Derventa, Modriča, Brod i Vukosavlje, obavljaće Dervenćanin Dragan Pajić. Njegov prvi zadatak biće da do 22. decembra odredi povjerenike stranke, tj. inicijativne opštinske odbore za pomenute opštine.

Fokus će biti na dosadašnjim članovima DNS-a iz ove regije, ali i drugim zainteresovanim građanima koji do sada nisu bili politički aktivni, sa posebnim akcentom na mlade i obrazovane ljude. Liderske pozicije biće ponuđene aktuelnim odbornicima u skupštinama opština lokalnih zajednica iz ove regije, kazao je Pajić.

Odlučeno je da osnivačka Skupština bude održana 22. decembra u Banja Luci, međutim još nije poznato kako će se zvati ta stranka, mada su razmatrana mnoga ponuđena imena.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here