Vijesti Politika Novogodišnji prijem načelnika opštine

Novogodišnji prijem načelnika opštine

0

Tradicionalni novogodišnji prijem za privrednike, predstavnike javnog sektora, kulturne i sportske radnike, te predstavnike nevladinih organizacija, održan je u četvrtak, 29. decembra u svečanoj sali Centra za kulturu u Derventi.

Novogodisnji prijem nacelnika opstine

Prijemu se odazvao veliki broj privrednika, predstavnika nevladinih organizacija, i drugih koji su kroz međusobno druženje i razgovor u svečanoj atmosferi sumirali rezultate ostvarene u ovoj godini.

Načelnik Milorad Simić je u svom obraćanju sve prisutne upoznao sa  ostvarenim rezultatima u ovoj godini. Simić je posebno naglasio da je protekla poslovna godina i pored otežanog privređivanja i ekonomske krize bila uspješna, zahvaljujući aktivnosti derventskih privrednika.

“Derventa je u kratkom vremenskom periodu prešla iz reda nerazvijenih i srednje razvijenih opština u jednu razvijenu opštinu, što je veoma afirmativno i dobro za sve nas. Opština Derventa je sada jedan od vodećih izvoznika Republike Srpske gdje ima učešće izvoza u iznosu od 10%, odnosno 54% izvoza regije Doboj, i pored svega toga ima najmanju stopu nezaposlenosti na regiji Doboj. Iako ovakve informacije zvuče veoma dobro u opštini i dalje postoje određeni problemi koje je potrebno u dogledno vrijeme ispraviti.“ – kazao je načelnik opštine Milorad Simić.

Od strane privrednika na prijemu je iznesen jasan stav u kome se od lokalne samouprave i republičkih nivoa vlasti traži stvaranje boljeg ambijenta poslovanja. Da bi se stvorili bolji uslovi poslovanja potrebno je krenuti sa obrazovanjem kadra koji je prijeko potreban, a koga nema dovoljno ili ga uopšte nema. Obrazovan kadar je jedan od uslova za uspješno poslovanje u sadašnjim okvirima proizvodnje, a veliki preduslov za širenje proizvodnje na jedan viši nivo.

Načelnik Simić je ovom prilikom poručio da želi biti dobar domaćin u svojoj lokalnoj zajednici pa se zajedno sa svojim saradnicima tako i ponaša. O tome najbolje govori ravnomjerno raspoređen budžet za narednu godinu u sklopu koga je planirano izdvajanje u iznosu od 2 miliona KM za kapitalna ulaganja.

Z. B. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here