Vijesti Društvo Van snage mjera kućne izolacije

Van snage mjera kućne izolacije

0

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o prestanku primjene mjere kućne izolacije za osobe koje ulaze u Republiku Srpsku, pišu Nezavisne.

Ovim Zaključkom prestaje važenje Zaključka koji je donesen 11. maja, a prema kojem je osobama Inspektorat prilikom ulaska u RS izdavao rješenje o kućnoj izolaciji u trajanju od 14 dana.

Takođe, prestaje s važenjem i raniji Zaključak prema kojem osoba koja uđe u RS radi sahrane člana uže porodice može da se kreće slobodno do 72 sata nakon ulaska u RS, te da je obavezna predočiti negativan PCR test i dokument kojim dokazuje srodstvo s preminulim.

Van snage je stavljen i Zaključak o boravku stranog državljanina u Republici Srpskoj zbog poslovnih obaveza, kojim je bila propisana obaveza stranog državljanina da na graničnom prelazu predoči potvrdu o negativnosti testa na virus korona ovlašćene laboratorije ne stariji od 48 časova i pozivno pismo kompanije koja ga angažuje.

Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a počinje s primjenom od četvrtka, 21. maja od 6 časova ujutro.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here