Vijesti Politika Održana Skupština derventskog SDS-a

Održana Skupština derventskog SDS-a

0

Na izbornoj Skupštini Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke u Derventi na kojoj su trebali biti izabrani predsjednik i članovi Opštinskog odbora, izabrano je 27 članova ali o predsjedniku nije odlučeno. Sobzirom da su dva predložena kandidata dobila jednak broj glasova, odluka ko će biti novi predsjednik derventskog SDS-a pasti u narednih petnaestak dana.

SDS - Srpska demokratska stranka

Za predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Derventa kandidovani su dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Nade Planinčević i SDS-ov odbornik u Skupštini opštine Derventa Vlado Kovačević.

Od ukupno 141 člana Skupštine SDS-a prisutnih je bilo 119, a oba kandidata su dobila po 59 glasova dok je jedan glas bio nevažeći. Pošto su neki članovi nakon glasanja napustili Skupštinu, odluka o novom predsjedniku biće donesena u drugom krugu glasanja koje će se održati u narednih 15 dana.

U svom obraćanju članovima skupštine kandidat za predsjednika Vlado Kovačević rekao je da prioritet Srpske demokratske stranke mora biti vraćanje na lidersku poziciju kako na opštinskom tako i na republičkom nivou.

On je izjavio da se to može ostvariti jednim odgovornim korektnim radom, korektnim odnosom unutar stranke, te učlanjivanjem mladih ljudi i uspostavljanjem organizacije koja bi se zasnovala na dosadašnjem iskustvu.

Drugi kandidat, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Derventa Nade Planinčević kaže da i pored teških političkih uslova Srpska demokrataska stranka je uspjela da poveća broj članova i mjesnih odbora sa 22 na 26, te da je u Srpskoj demokratskoj stranci izražen visok stepen demokratičnosti i da zbog toga postoji potreba da se SDS na političku scenu vrati kao pobjednička opcija.

On je izjavio da očekuje fer i korektno izabran kvalitetan mjesni odbor, te da neće biti problema u funkcionisanju opštinskog odbora bez obzira na izabranog predsjednika.

U SDS-u su nam rekli da u ovoj stranci važi pravilo da je stranka uvijek iznad pojedinca.

TV Kanal3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here