Politika Lokalni izbori 2020 Oprezni stavovi derventskog i SNSD-a i SDS-a: U vrećama konačna odluka o...

Oprezni stavovi derventskog i SNSD-a i SDS-a: U vrećama konačna odluka o pobjedniku

0

Izborna trka za budućeg načelnika Dervente, sudeći prema izjavama iz tamošnjih stranačkih tabora, još nije okončana, a iako je u prednosti kandidat SDS-a Vlado Kovačević u odnosu na Milorada Simića iz SNSD-a, i jedni i drugi su suzdržani i čekaju glasove iz inostranstva i putem mobilnih timova, piše Glas Srpske

Preliminarni podaci Centralne izborne komisije (CIK) BiH pokazuju da Kovačević, na osnovu glasova sa svih redovnih biračkih mjesta u Derventi, ima 417 glasova više nego Simić, koji juri peti mandat na čelu opštine koju jedna stepenica dijeli od dobijanja statusa grada.

Šef lokalnog Izbornog štaba i potpredsjednik derventskog SNSD-a Igor Žunić kazao je za “Glas Srpske” da traje brojanje glasova pristiglih putem pošte, mobilnih timova, “kovid” timova i na nepotvrđenim listićima.

– U opticaju je još oko 3.000 glasova, a imajući u vidu trenutnu razliku, konačni rezultati neće biti poznati dok sve to ne bude prebrojano. SNSD očekuje da će, na kraju, imati načelnika, istakao je Žunić i podsjetio da je SNSD osvojio najviše glasova za odbornike.

Derventski SDS je slavio u izbornoj noći 15. novembra, a šef stranačkog odbora Branko Katanić vjeruje da neće biti promjena ni nakon što budu prebrojani svi glasovi.

To očekujemo, ali treba sačekati da bude završeno brojanje – rekao je Katanić i dodao da, ako ostane ovakva situacija, idu i u pravcu da obezbijede većinu u lokalnom parlamentu, kaže Katanić.

Zvaničnu podršku aktuelnom načelniku Simiću pred lokalne izbore dalo je ukupno 11 partija. Potpis na dokument pod nazivom “Sporazum o saradnji i podršci zajedničkom kandidatu za načelnika opštine na lokalnim izborima i raspodjeli vlasti u lokalnoj upravi, preduzećima i ustanovama od lokalnog interesa na području opštine Derventa” stavili su predsjednici opštinskih odbora SNSD-a, SP-a, DNS-a, Ujedinjene Srpske, DEMOS-a, HDZ-a, NDP-a, SNS-a, SPS-a, SDP-a, te HS-a.

Kovačeviću je, sa druge strane, zvaničnu podršku, osim SDS-a dao još PDP.

Glas Srpske

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here