Politika Lokalni izbori 2020 Kovačević u prednosti: Opštinska izborna komisija objavila nezvanične rezultate glasanja za načelnika

Kovačević u prednosti: Opštinska izborna komisija objavila nezvanične rezultate glasanja za načelnika

0

Prema nezvaničnim rezultatima Opštinske izborne komisije Derventa kandidat koalicije SDS-PDP Vlado Kovačević ima prednost nad kandidatom SNSD-a Miloradom Simićem.

Kovačević je prema informacijama OIK-a osvojio 6.106, a Simić 5.689 glasova.

Konačni epilog biće poznat nakon prebrojavanja glasova putem mobilnih timova, kovid tima, glasova u odsustvu, te pristiglih glasova putem pošte.

Inače, na redovnim biračkim mjestima u Derventi izašlo je 12.684 građana ili 41,10 odsto biračkog tijela.

Veći incident desio se na biračkom mjestu u OŠ “19. april” gdje je otkriven pokušaj ubacivanja falsifikovanog glasačkog listića.

Originalan glasački listić je pronađen i vraćen u Opštinsku izbornu komisiju, napravljen je zapisnik, policija je reagovala i u postupku je rješenje za lica koja su učestvovala u ovom slučaju, rekli su u OIK-u Derventa.

Pravo glasa na izborima imaju 33.673 birača, od kojih 28.905 redovnim putem, u odsustvu 43, lično 1.967, putem pošte 2.555, sedam u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i putem mobilnih timova 196.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here