Vijesti Društvo Ovo smo dugo čekali: Ovako će izgledati budući park “9. januar” –...

Ovo smo dugo čekali: Ovako će izgledati budući park “9. januar” – FOTO

1

Nakon početka radova na izgradnji terena sa vještačkom podlogom i proširenju vrtića “Trol”, uskoro se očekuje raspisivanje javnog poziva za izvođača radova na izgradnji parka “9. januar”.

Tako se približio početak realizacije projekta vrijednog 350.000 maraka, posljednjeg od tri koje finansira Vlada Republike Srpske u Derventi, vrijednih ukupno milion maraka.

Idejno rješenje za prvu fazu, koja se odnosi na parcelu od 5.000 kvadrata na kojoj se nalazila OŠ “Zdravko Čelar”, je završena. Ta površina uskoro će biti očišćena i okrčena, kaže načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Goran Jevtić.

Predviđeno je da na tom prostoru bude izgrađeno dječije igralište, ljetnja koncertna bina, fontana, teretana na otvorenom, staze za šetnju i trg u obliku Republike Srpske, otkriva Jevtić.

Po završetku prve faze urediće se i druga cjelina parka, odnosno prostor između Omladinske ulice i obale Ukrine, a potom i sadašnji Gradski park kod bazena. Na kraju, ta dva prostora i dvije obale Ukrine povezivaće i pješački most.

Načelnik opštine Milorad Simić rekao je da će sva “pomenuta sredstva Vlade biti uložena prvenstveno u projekte namijenjene mladim ljudima, a ne izborna asfalitranja, što je pravi dokaz da lokalna zajednica brine o ovoj populaciji”.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Svaka čast i jako lijepo!!!

    Dali postoji mogućnost da se napravi nekakav pješačiki prelaz kod skole Nikola Tesla i Vagabonda za djecu koja posjećuju istu školu radi njihove bezbednosti………

    Hvala na razumjevanju…..

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here