Vijesti Najave i obavještenja Planinarsko-ekološka sekcija “Abonos” organizuje izlet na Kozaru

Planinarsko-ekološka sekcija “Abonos” organizuje izlet na Kozaru

0

nacionalni_park_kozara

Planinarsko-ekološka sekcija “Abonos” 11. spetembra organizuje izlet na Kozaru u sklopu osmog Kozarskog planinarskog maratona, koji će se održati 10. i 11. Septembra. Domaćini će nam biti PAOK “Banja Luka” , PEK “Kozara” Laktaši i PSD “Previja” Lamovita.

Dužina staze koja je planirana da se pređe je 15 kilometara, pogodna je za sve starosne kategorije. Postoji jos 5 staza dužine od 3,5 do 67 km, ukoliko neko možda želi da ide na kraću ili dužu stazu shodno svojoj fizickoj spremi.

Za sve učesnike koji žele da dodju dan ranije ( subota 10.septembar) postoji mogućnost da kampuju na Previji, obezbjeđena je travnata površina u blizini planinarskog doma (obavezno ponijeti šator i potrebnu opremu). Smještaj je moguć i u planinarskim domovima, broj mjesta je ograničen. Dom na Previji (760 m.n.v) nalazi se na planini Kozara zapadno od Banjaluke.

STAZE:
– mini staza – 3,5 km
– staza zadovoljstva -5 km
– srednja staza -(zapad)- 15 km
– srednja staza – 17km
– duga staza(istok)-35 km
– veliki maraton- 67km.

Informacije:
Datum okupljanja: nedelja, 11.09.2016.
Mjesto okupljanja: Parking ispred TC Fructa ( Veliki Kort )
Vrijeme polaska iz Dervente : 05:30h ( poželjno je da dodjete 10-15 min ranije )
Vrijeme polaska iz Banja Luke : 07:00h (okupljanje na Staroj autobuskoj stanici iza galerije, 10 min ranije)

Vrijeme povratka (okvirno): u poslepodnevnim časovima
PREVOZ: Organizovan
CIJENA: 17KM (12KM iz Banja Luke)
Broj mjesta je ogranicen i prijave vaze po principu ko se prvi javi i uplati ima prednost.

PRIJAVE PRIMAMO DO PETKA 09.09. (najkasnije do 12:00h). Prijaviti se možete slanjem poruke u inbox ili na broj : 065/333-700 Aleksandar Balaban (Planinarsko-ekološka Sekcija “Abonos” Derventa).

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here