Politika Lokalni izbori 2020 Ozvaničena saradnja: Simiću široka podrška koalicionih partnera

Ozvaničena saradnja: Simiću široka podrška koalicionih partnera

0

Predsjednik OO SNSD Derventa i kandidat za načelnika opštine na predstojećim Lokalnim izborima 2020 Milorad Simić potpisao je danas “Sporazum o saradnji i podršci zajedničkom kandidatu za načelnika opštine Derventa i raspodjeli vlasti u lokalnoj upravi, preduzećima i ustanovama od lokalnog interesa na području opštine Derventa” sa 11 političkih subjekata koje mu pružaju podršku.

Pored matičnog SNSD-a, podršku Simiću u borbi za peti mandat pružili su SP, HDZ, DEMOS, SPS, HS, SDP, SNS, NDP, DNS i Ujedinjena Srpska.

Moja satisfakcija je ovolika podrška i ja se svim ovim strankama zahvaljujem. Želja mi je da izbori prođu fer i korektno, u dobroj atmosferi, a sa tim razlogom potpisali smo jedan protokol o saradnji i zajedničkom nastupu stranaka koje će, vjerujem, i u narednom mandatu činiti vlast. Moja politika bila je zasnovana na domaćinskom odnosu i iskreno pruženoj ruci i želja mi je da tako nastavim, i to na još bolji način, poručio je Simić.

Široka podrška kandidatu SNSD-a je potvrda da su i Simić i SNSD dobro radili sve ove godine, smatra šef Opštinskog izbornog štaba Igor Žunić.

Mislim da će ovo biti najšira podrška jednom kandidatu u Republici Srpskoj sa čak 11 subjekata. Siguran sam da će Derventa u naredne četiri godine i dalje imati vlast koje će činiti ove stranke jer je pred nama dosta obaveza i ciljeva za obro Dervente, poručio je Žunić.

Jedan od najvjernijih partnera ove stranke u prethodnom periodu bila je Socijalistička partija Derventa.

S obzirom na podršku koju je već sada okupio ja smatram da je Simić već sada pobjednik izbora. Kako smo do sada podržavali aktuelnog načelnika i kako smo uvijek nalazili zajednički jezik, odlučili smo da mu i dalje pružimo podršku, rekao je predsjednik OO SP Derventa Slaven Gojković.

Sličnog mišljenja je i predstavnik OO HDZ-a Derventa Marjan Kljajić koji je istakao “da onaj ko dobro radi ne treba ga mijenjati”.

Deventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here