Vijesti Politika Razmatrali aktuelne teme: Jevtić učestvovao u radu sjednice predsjedništva Saveza opština i...

Razmatrali aktuelne teme: Jevtić učestvovao u radu sjednice predsjedništva Saveza opština i gradova

0

Zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić učestvovao je u radu 84. sjednice Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske

Savez je raspravljao o efektima primjene najniže plate u Srpskoj u jedinicama lokalne samouprave i javnim ustanovama i preduzećima čiji su vlasnici izrazito nerazvijene opštine, te o pitanju prikupljanja naknade za zaštitu od požara i usmjeravanja sredstava na račune lokalnih zajednica, koje na tom planu imaju najviše problema.

 Imamo situaciju da već je jedan duži period u Republici Srpskoj ta sredstva akumulirana na račun civilne zaštite i nisu baš usmjeravana prema onim kritičnijim lokalnim zajednicama, a najkritičniji mislim na one od rizika od požara – naglasio je Ljubiša Ćosić, predsjednik Saveza opština i gradova Srpske.

Savez je uputio i inicijativu prema nadležnim ministarstvima koja se tiče odluke Vlade o najnižoj plati u Republici Srpskoj.

Na sjednici Saveza opština i gradova razmatrana su i aktuelna pitanja, kao i Prijedlog plana rada i finansijski Saveza za tekuću godinu.

Agencije

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here