Vijesti Politika Simiću uručena “Indikatorova” nagrada za najbolji poslovni potez u prošloj godini

Simiću uručena “Indikatorova” nagrada za najbolji poslovni potez u prošloj godini

0

Načelniku opštine Miloradu Simiću danas je uručeno priznanje Društva za medijsku i izdavačku djelatnost “Indikator” iz Sarajeva, u okviru akcije “Najbolji poslovni potez u BiH 2017”, koja se provodi od 2012. godine.

U obrazloženju stoji da je priznanje Simiću dodijeljeno za postignute rezultate u razvoju biznisa i privlačenju novih investitora na području opštine.

On je izrazio zadovoljstvo još jednom nezavisnom nagradom koja pripada prije svih Derventi, ali i jednom stručnom timu kojeg predvodi.

Već 14 godina radimo u interesu Dervente i danas otvaramo kapacitete još jednog stranog preduzeća, u roku od mjesec dana započeće gradnja pogona njemačkog preduzeća koje sarađuje sa Tojotom i zapošljavaće 30 inženjera, a u pripremi je i prodaja zemljišta privrenom subjektu koje će se baviti proizvodnjom proizvoda od drvnih sortimenata. Sve to dovelo je do toga da imamo više od 6.500 zaposlenih, pozitivan izvozno-uvozni saldo i još mnogo toga dobrog, rekao je Simić ovom prilikom, dodajući da u Derventi posluje 187 kompanija i 500 samostalnih privrednika.

Mlade samo novim i boljim radnim mjestima možemo zadržati ovdje, dodao je.

Na čelu žirija bio je ugledni hrvatski ekonomista dr Ljubo Jurčić, profesor na Katedri međunarodne ekonomije Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Urednik portala “Indikator” Blagoje Simić rekao je ovom prilikom da je Simić nagradu zaslužio na osnovu analiza sa berzi, specijalizovanih portala i drugih stručnih analiza.

Simiću ovo nije prvo priznanje s obzirom da je proglašavan načelnikom 2015. godine u izboru Evropskog pokreta u BiH, kao i više puta u izboru „Najmenadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Evrope“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here