Vijesti Politika Simiću uručena “Indikatorova” nagrada za najbolji poslovni potez u prošloj godini

Simiću uručena “Indikatorova” nagrada za najbolji poslovni potez u prošloj godini

0

Načelniku opštine Miloradu Simiću danas je uručeno priznanje Društva za medijsku i izdavačku djelatnost “Indikator” iz Sarajeva, u okviru akcije “Najbolji poslovni potez u BiH 2017”, koja se provodi od 2012. godine.

U obrazloženju stoji da je priznanje Simiću dodijeljeno za postignute rezultate u razvoju biznisa i privlačenju novih investitora na području opštine.

On je izrazio zadovoljstvo još jednom nezavisnom nagradom koja pripada prije svih Derventi, ali i jednom stručnom timu kojeg predvodi.

Već 14 godina radimo u interesu Dervente i danas otvaramo kapacitete još jednog stranog preduzeća, u roku od mjesec dana započeće gradnja pogona njemačkog preduzeća koje sarađuje sa Tojotom i zapošljavaće 30 inženjera, a u pripremi je i prodaja zemljišta privrenom subjektu koje će se baviti proizvodnjom proizvoda od drvnih sortimenata. Sve to dovelo je do toga da imamo više od 6.500 zaposlenih, pozitivan izvozno-uvozni saldo i još mnogo toga dobrog, rekao je Simić ovom prilikom, dodajući da u Derventi posluje 187 kompanija i 500 samostalnih privrednika.

Mlade samo novim i boljim radnim mjestima možemo zadržati ovdje, dodao je.

Na čelu žirija bio je ugledni hrvatski ekonomista dr Ljubo Jurčić, profesor na Katedri međunarodne ekonomije Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Urednik portala “Indikator” Blagoje Simić rekao je ovom prilikom da je Simić nagradu zaslužio na osnovu analiza sa berzi, specijalizovanih portala i drugih stručnih analiza.

Simiću ovo nije prvo priznanje s obzirom da je proglašavan načelnikom 2015. godine u izboru Evropskog pokreta u BiH, kao i više puta u izboru „Najmenadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Evrope“.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here