Vijesti Politika SNSD Derventa: Skupštinska većina sredstva za projekte od opšteg značaja preusmjerila na...

SNSD Derventa: Skupštinska većina sredstva za projekte od opšteg značaja preusmjerila na “stranačke” putiće

9

Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Derventa oglasio se saopštenjem povodom usvajanja Plana kapitalnih investicija za ovu godinu. 

Iz SNSD-a poručuju da je prijedlog Plan kapitalnih investicija vrijedan 1,4 miliona maraka kreiran na osnovu potreba mjesnih zajednica iz različitih područja grada Dervente, uzimajući u obzir koji projekti imaju značaj od opšteg interesa, koji su već započeti, koji imaju već pripremljenu dokumentaciju, a sve u skladu sa sredstvima koja su na raspolaganju u datoj godini.

Na korupciji formirana skupštinska većina SDS-PDP-DNS-HS pogazila je sve te principe što je jasno vidljivo, prije svega iz činjenice da je svojim amandmanima čak 1.150.000 maraka usmjerila u seoske putiće, dok je svega 300.000 odvojila za projekte u gradskom području. Na koji način su postupali prema sredstvima koja su ključna za razvoj lokalne zajednice vidi se i po tome što su od tih 300.000 maraka čak 90.000 odvojili za samo jednu ulicu u kojoj se sasvim „slučajno“ nalazi kuća šefa kluba odbornika SDS-a Pere Đurića i, što je najvažnije, gdje nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, navodi se u saopštenju SNSD-a.

Iako su u medijima poručivali građanima da „neće biti „stranačkih“ asfalta“, uradili su potpuno suprotno, navodi se u saopštenju SNSD-a.

Za izgradnju Džigerovića puta u Drijenu, puta koji prolazi kraj kuće kandidata SDS-a Vlade Kovačevića, skupštinska većina izdvojila je 18.000 maraka, a za izgradnju puta Nagradići – Baleševići u Crnči, inače dionice koja prolazi kraj kuće odbornika SDS-a Željke Nagradića, skupštinska većina izdvojila je 40.000 KM. Isti iznosi izdvojili su za izgradnju puta Gatarić – Tepić u Donjim Ceranima, na kojem se nalazi kuća svekra odbornice PDP-a Sanje Dimitrić, kao i za izgradnju puta Matići – Pašalići u Mišincima, koji prolazi kraj zemlje već pomenutog Pere Đurića. Samo na ove „stranačke“ putiće potrošiće se 138.000 maraka, kažu u SNSD-u.

Da je namjera skupštinske većine bila da pod svaku cijenu izmijeni predloženi Plan kapitalnih investicija najbolje se vidi iz odbijanja projekata koji su definitivno od opšteg interesa, a to su izrada projekta za potpunu rekonstrukciju OŠ „Nikola Tesla“ i izgradnju trotoara u Ulici 1. maja.

Sredstva od 60.700 KM namijenjena za izradu projekta rekonstrukcije OŠ „Nikola Tesla“ koja bi obuhvatila ne samo statičnost, nego i funkcionalnost škole kroz uređivanje većeg broja učionica i boljih uslova za Muzičku školu, su takođe preusmjerena na druge stavke. Izgradnja trotoara u frekventnoj Ulici 1. maja je od izuzetnog značaja jer bi taj trotoar povezivao novu kružnu raskrsnicu koja će uskoro početi da se gradi kod pumpe Nade, prolazio bi kraj marketa Đurić, spajao se sa Ulicom Marije Bursać i sa trotoarom u Željezničkoj ulici, te bi sve zajedno činio jednu zaokruženu cjelinu. Nažalost, nije bilo sluha ni za kanalizaciju u Lugu, vodovod Osinju, nastavak izgradnje parka “9. januar”, nekoliko dječijih i sportskih terena kao i mnogi drugi projekti poput video nadzora, navodi se na kraju saopštenja.

Derventa Cafe

9 KOMENTARI

 1. Укратко:КАТАСТРОФА!
  Да ли је могуће да сте од милион и 400 хиљада оставили Граду Дервенти само 300 хиљада КМ при томе радећи улицу од 90000 км , гдје вам живи страначки шеф.Брука сте и срамота једине државотворне странке у РС и свега што СДС значи у срцима истинских патриота.Један дрвосјеча,ратни профитер вам креира политику.

 2. Za nepovjerovati je da nije vazno nastaviti projekat vodosnabdjevanja Osinja, Cerani,…
  Zar je to buducnost? Nikako cudo da vam mladi dolaze iz sela.
  Nisam ni na jednoj strani sto se tice politike ali sa sigurnoscu tvrdim da je ovo bezsramotan cin. Vjerujem da tako misle I mnogi drugi. Voda, put, I cisti a je osnov za jedan normalen nacin zivota. Stidite se svi koji ste podrzali ovu odluku. Kako svojoj djeci da napravimo primamljivim nas region kada doslo no nemamo ni vodu!!!!!
  Sramota, sramota

 3. Kada SNSD nije radio “stranacke puteve” kako se baš desilo da putevi gdje su staniju sadasnji clanovi skupstinske vecine nisu asfaltirani, kada se uzme broj stanovnika i teritorija 300000 KM za grad je sasvim dovoljno.

 4. Да тако размишља класични сељак,шта ће гробље у граду,шта ће им школа,мост ,битно да ја имам асфалт да га подерем трактором за мјсесец а онда имам базен у афалату од рупа, да се могу краве окупати свако мало.О јеа…
  Класични малограђанин размишља шта ће сељаку било шта дај да ја имам асфалт,расвјету и канализацију у својој улици у “граду”,шта ме брига за село из којег сам дошао,шта ме брига за остатак града.Међутим некада неуважени “другови и другарице”,Титови пионири,данас велике србенде и патриоте,дрвосјече,месари милионери, власници кафића, клубова, новопечени одборници, да вам каже нешто стари вук искрени патриота у души и срцу: Јел постоји дефиницаја ОПШТЕ добро код вас?Одборници не треба да афалтирају испред своје куће јер су вам мандат дали грађани а не странка, већ по приоритету које одреди неко стручно лице, комисија, било ко, има ли га у тој Скупштини питам се често?Знате ли да одборници у једној Данској долазе на бициклу на посао, раде волонтерски посао одборника јер су СТРУЧНИ и јер не улазе у политику због интереса већ поновићу опет ОПШТЕГ ДОБРА за цијело друштво којем и сами припадају.Они су ту због стручности.
  Толико сте се разоткрили и разводнили своје примитивне нагоне одборника у ових неколико мјесеци, да ће вам бити прави проблем ухватити глас на следећим изборима.Куповина одборника за позицију предсједника Скупштине,куповина овог другог одборника како рече он сам, син му је на бироу, еј лол син му је на бироу па је фрајер одлучио да прода свој одборнички мандат (који му је узгред народ дао гласовима).Па фантастични сте и застрашујуће глупи.Овај народ јесте често глуп и наиван али има своју границу а када је пређете будите сигурни да зна узвратити жестоко.До тада уживајте у својој похлепи и бахаталуку, за боље и нисте.
  Само да вас подсјетим пошто сам готово сигуран да сте танки и са историјом драги моји неуважени одборници, већина вас једва има и средњу школу завршену част изузецима, некада су стручни и богати Срби , такорећи елита српског друштва, властела поклањали имовину држави пред крај живота а српски краљеви и краљице пред крај живота бирали духовни пут, тј. имовину и све материјално остављали народу и држави а они се махом замонашили.Толико сте проклети да би све своје у гроб одњели.
  Када је неко од дервентских приватника, новопечене елите, урадио нешто вредно помена за Дервенту?За опште добро?Ја се нешто не сјећам.Макар једну чесму поклонио, дрво,било шта,само дај мени,дај мени.Рачунам једино наше јунаке који су живот дали за Дервенту и РС.Само њима скидам капу.Зато нам овако сјајно иде.Немате ништа у себи духовно нити вредно помена у смислу патриотизма,очи су вам гладне,ситне душе.

 5. Наведи само шта сам криво или погрешно напиосао па можемо даље полемисати?
  Знам да боли истина али то су факти.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here