Vijesti Politika 37. sjednica SO Derventa: Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta za prvi kvartal...

37. sjednica SO Derventa: Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta za prvi kvartal 2020. godine – VIDEO

0

Rad javnih ustanova i skupštine opštine u prošloj godini, izvršenje budžeta za prvi kvartal tekuće godine, preduzete mjere Opštinskog štaba za vanredne situacije, bile su samo neke od teme o kojima je bilo riječi na zasjedanju lokalnog parlamenta u Derventi.

Iako je dnevni red trideset sedme sjednice skupštine opštine Derventa bio obiman, sa čak četrdeset sedam tačaka, odbornici lokalnog parlamenta skupštinsko zasjedanje su priveli kraju za nešto više od četiri časa. Iako je bio mišljenja da će rad parlamenta u jednu ruku biti protkano izbornom pričom, načelnik opštine Derventa Milorad Simić naglašava da je zasjedanje ipak bilo konstruktivno. Dodaje da tačke nisu bile teške, ali jesu ozbiljne, a izdvaja situaciju u protekla tri mjeseca izazvanu pandemijom virusa korona.

Jedna informacija koja je bila jako korektna. I epidemiolozi, direktor Doma zdravlja i mi neki koji smo se, ja bih rekao operativno kroz štab bavili sa tim, konstatovali smo da smo tu pošast držali pod kontrolom i da nas nije prošla i da valja i dalje biti mobilan i pratiti, kaže načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

Znamo da je na Prvoj vanrednoj sjednici bio zahtjev opozicionih stranaka da bude taj Izvještaj, međutim nije bilo prilike da se i ta informacija iznese pred skupštinu, tako da je na današnjem zasjedanju bila i ta informacija koja je jednoglasno usvojena, nije bilo pritužbi, naglašava potpredsjednik SO Derventa Slaven Gojković.

Iako je izvještaj o izvršenju budžeta za prvi kvartal ove godine, odnosno za period 01.01-31.03. usvojen bez rasprave i jednoglasnom odlukom svih prisutnih odbornika, načelnik objašnjava da situacija nije dobra kada je u pitanju mjesec april i maj, kada su u suštini i krenuli problemi, a budžet se nije punio.

Obornici su jednoglasnim odlukama usvojili i godišnje izvještaje o poslovanju u Javnim ustanovama „Trol“, „Centar za socijalni rad“, „Narodna biblioteka“, „Sportski centar“, „Centar za kulturu“, te „Turistička organizacija opštine Derventa“. Skupština opštine Derventa održana je u sali Centra za kulturu, uz poštovanje mjera socijalne ditsance i nošenja zaštitne maske.

TV K3

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here