Vijesti Politika SP Derventa: Zemunović isključen iz stranke zbog samovoljnih odluka i ličnih interesa

SP Derventa: Zemunović isključen iz stranke zbog samovoljnih odluka i ličnih interesa

0

Opštinski odbor Socijalističke partije Derventa donio je odluku o isključenju Mirka Zemunovića iz partije, nakon što je na konstitutivnoj sjednici lokalne skupštine odlučio da nastavi političko djelovanje u okviru nove skupštinske većine koju predvodi SDS.

Zemunović je na proteklim izborima osvojio odbornički mandat na listi Socijalističke partije, a bio je i tehnički sekretar partije.

– Zbog grubog kršenja Statuta partije, odluka opštinskog odbora, nepridržavanja političkog kursa i opredjenja partije, samovoljnog ponašanja donešena je jednogalsna odluka o izključenju iz partije, saopšteno je iz OO SP Derventa.

I pored ranije odluke Odbora da partija nastavlja djelovanje u okviru koalicije sa SNSD-om i postignutog dogovora o vršenju vlasti na lokalnom nivou sa izabranim načelnikom opštine Miloradom Simićem, u čemu je učestvovao i odbornik Zemunović, odlučio je da promijeni političko djelovanje.

– Šta je Zemunovića motivisalo da promijeni mišljenje i na koji način je došlo do njegovom učešća u formiranju nove skupštinske većine predvođene SDS-om najbolje može govoriti on, a i vrijeme će pokazati da li je samo mjesto predsjednika Skupštine opštine bilo razlog, naveli su iz Odbora partije.

Iz Odbora navode da je Zemunović za vrijeme članstva u partiji imao podršku stranačkih kolega, da je uz pomoć partije i dobio mandat, i ostvarivao druge privilegije koje proizilaze uz političko djelovanje u prethodnom vremenu.

Navode da će Socijalisti sa svoja preostala tri odbornika u lokalnoj skupštini promovisati i zalagati se za ostavarivanje programa kojeg su prezentovali građanima Dervente „Udarnički za Derventu 2020- 2024“, kojeg su i prepoznali i dali povjerenje.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here