Vijesti Politika U četvrtak 23. zasjedanje SG Derventa, biraće se novi potpredsjednik Skupštine

U četvrtak 23. zasjedanje SG Derventa, biraće se novi potpredsjednik Skupštine

0

Dvadeset treća sjednica Skupštine grada Derventa održaće se u četvrtak (15. juna), a na dnevnom redu će biti 32 tačke, među kojima i izbor potpredsjednika Skupštine grada između kandidata Darke Bećarevića (SNSD) i Milorada Novaković (SDS).

Na 23. sjednici razmatraće se i Prijedlog odluke o proširenim pravima iz oblasti socijalne zaštite, Prijedlog odluke o imenovanju članova Foruma za bezbjednost građana grada Derventa, Prijedlog odluke o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zamljišta u svojini grada Derventa na području grada Derventa putem pribavljanja pisanih ponuda, Prijedlog odluke o prodaju neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u svojini rada Derventa u obuhvatu RP „CENTAR ISTOK-CENTAR ZAPAD-BLOK ZAPAD“ putem usmenog javnog nadmetanja (nekadašnji Marksistički centar), Prijedlog odluke o utvrđivanju tržišne vrijednosti suvlasničkog dijela gradskog građevinskog zemljišta za Blažić (Drago) Marka iz Dervnte, Prijedlog odluke o utvrđivanju tržišne vrijednosti za gradsko građevinsko zemljište dodijeljeno prema Rješenju o dodjeli na korišćenje gradskog građevinskog zemljišta bez naknade broj: 02-475-35/65 od 25.03.2002. godine Inđić (Stojan) Smilji iz Bihaća, kao i Nacrt odluke o razvrstavanju lokalnih puteva i ulica u naselju na području grada Derventa i Zaključak o prihvatanju inicijative za izmjenu dijela Reguolacionog plana „CENTAR ISTOK-CENTAR ZAPAD“ (k.p. broj: 394/4 i 358/2 KO Derventa 1).

Odbornici će razmatrati i Izvještaj o izvršenju Budžeta grada Derventa za period 01.01.-31.03.2023. godine, Izvještaj o radu Prvostepene stručne komisije za procjenu potreba i usmjeravanje djece i omladine sa smetnjama u razvoju, Informaciju o zapošljavanju na području Grada, broju i strukturi nezaposlenih lica, kao i potrebnim kadrovima za razvoj Grada, Informaciju o poslovanju privrede na području grada Derventa u 2022. godini, Informaciju o preventivnoj zdravstvenoj zaštiti stanovništva u 2022. godini, Informaciju o radu nevladinih organizacija i udruženja građana na području grada Derventa, Informaciju o stipendiranju studenata i učenika u školskoj 2022/2023. godini i Informaciju o ostvarivanju prava u skladu sa Zakonom o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

Kada su u pitanju kadrovska rješenja, na dnevnom redu biće Prijedlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje jednog člana Upravnog odbora Javne ustanove „Centar za socijalni rad Derventa“ Derventa, Prijedlog odluke o raspisivanju ponovnog Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Gerontološki centar Derventa, Prijedlog rješenja o razrješenju dužnosti vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Gerontološki centar Derventa, Prijedlog rješenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Gerontološki centar Derventa, Prijedlog rješenja o razrješenju v.d. članova Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Derventa, Prijedlog rješenja o imenovanju tri člana Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Derventa, Prijedlog rješenja o razrješenju dužnosti člana Komisije za izbor i imenovanje Skupštine grada Derventa, Prijedlog rješenja o izboru člana Komisije za izbor i imenovanje Skupštine grada Derventa, Prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju Komisije za izbor po javnom konkursu za imenovanja u Javnoj ustanovi Gerontološki centar Derventa, Prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju Komisije za izbor po javnom konkursu za imenovanja u Javnoj ustanovi „Centar za socijalni rad Derventa“ Derventa, Prijedlog rješenja o imenovanju Savjeta za izradu izmjene dijela Regulacionog plana „GRAD“, Prijedlog rješenja o imenovanju Savjeta za izradu izmjene dijela Regulacionog plana „JUG“, Prijedlog rješenja o imenovanju Savjeta za izradu izmjene dijela Regulacionog plana „CENTAR ISTOK-CENTAR ZAPAD“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here