Vijesti Politika U srijedu 28. zasjedanje SO Derveta: Ovako će biti raspodijeljeni viškovi iz...

U srijedu 28. zasjedanje SO Derveta: Ovako će biti raspodijeljeni viškovi iz prošle godine

0

Naredno, 28. skupštinsko zasjedanje, održaće se 29. maja 2019. godine,a na dnevnom redu će se naći tridesetak tačaka.

Među najvažnijima, pred odbornicima će se naći odluka o raspodjeli suficita i neutrošenih namjenskih sredstava. Prema odluci o raspodjeli suficita utvrđeni neraspoređeni suficit u 2018. godini iznosi 785.027 KM. Neutrošena namjenska sredstva po godišnjem obračunu za 2018. godinu iznose 74.956 KM, a neutrošena sredstva po prethodnom suficitu iznose 92.030,00 KM. Opširnije u dokumentu na kraju teksta.

Na dnevnom redu su i Strategija razvoja lokalnih puteva i ulica na području opštine za period od 2019.do 2025. godine, donošenje dijela regulacionog plana „Industrijska zona“ i utvrđivanje nacrta regulacionog plana „Park“, zatim izmjene i dopune Plana sistemske preventivne dezinsekcije i deratizacije za 2019.godinu, izvještaj o izvršenju budžeta opštine u periodu januar-mart ove godine, izvještaj o uređenju gradskog građevinskog zemljišta u 2018. godini, izvještaj o zimskom održavanju lokalnih putnih pravaca i gradskih ulica u periodu od 15.novembra 2018.godine do 15.marta 2019. godine.

Biće razmatrani izvještaj o godišnjoj realizaciji Plana utroška namjenskih sredstava za tehničko opremanje, izgradnju objekata i čuvanje vatrogasne opreme koju koristi Teritorijalna vatrogasna jedinica, te informacije o radu Prvostepene stručne komisije za procjenu potreba i usmjeravanje djece i omladine sa smetnjama u razvoju, o ostvarivanju prava boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca u odbrambeno –otadžbinskom ratu, o radu nevladinih organizacija i udruženja građana na području opštine, o stipendiranju studenata i učenika u školskoj 2018/19.godini ,o zapošljavanju na području opštine, broju i strukturi nezaposlenih lica kao i potrebnim kadrovima za razvoj opštine, o stanju javne rasvjete na području opštine, prijedlog programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta u 2019. godini.

Odbornici će odlučivati i o prodaji nepokretnosti u svojini opštine putem prve licitacije pravnim i fizičkim licima,a trebalo bi da se izjasne o izmjenama odluke o davanju saglasnosti za formiranje katastarskih čestica na području katastarske opštine Derventa 1. Pred odbornicima je i donošenje odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Centar za socijalni rad.

Download (DOC, Unknown)

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here