Vijesti Politika Uživo sa sjednice SO Derventa: Usvojen set mjera podrške privrednim subjektima zbog...

Uživo sa sjednice SO Derventa: Usvojen set mjera podrške privrednim subjektima zbog epidemije

0

Skupština opštine Derventa usvojila je na današnjoj Prvoj vanrednoj sjednici SO Derventa Program dodjele subvencija poslovnim subjektima za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed epidemije te Odluku o oslobađanju plaćanja zakupnine u opštini Derventa, kao mjere podrške poslovnim subjektima na teritoriji opštine kojima je zabranjen ili ograničen rad.

Prema odluci o subvencijama, subvenconisaće se iznos komunalne takse za isticanje poslovnog imena, te naknade za zauzimanje javne površine, za period od 15. marta do 31. aprila i to u iznosu od 50 odsto za subjekte kojima je bio ograničen, odnosno stoprocentnom iznosu za subjekte kojima je bio zabranjen rad.

Odluku o oslobađanju plaćanja zakupnine u opštini Derventa kojom se oslobađaju plaćanja zakupnine zakupci poslovnih prostorija koji su u ugovornom odnosu sa opštinom Derventa po osnovu ugovora o komercijalnom zakupu. Komercijalni zakupci kojima je zabranjen rad u periodu od 15.03.- 30.04.2020. godine oslobađaju se čitavog iznosa alikvotnog dijela zakupnine za navedeni period, a komercijalni zakupci kojima je ograničen rad u visini od 50% iznosa.

Oslobađaju se plaćanja zakupnine i udruženja građana, koji su u ugovornom odnosu sa Oopštinom Derventa po osnovu ugovora o zakupu poslovnih prostorija pod posebnim uslovima za period od 15.03.- 30.04.2020. godine, u visini od 100% iznosa.

Odluke je podržalo 17 odbornika, dok 9 opozicionih odbornika nije glasalo.

Download (DOC, 35KB)

Download (DOC, 16KB)

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here