Vijesti Politika Značajna reforma penzionog sistema

Značajna reforma penzionog sistema

0

Za penzionere je od velikog značaja reforma penzionog sistema, a ona bi, po njihovom mišljenju, trebalo da se zasniva na ocjenama sadašnjeg stanja.

Rekao je ovo na sjednici Skupštine predsjednik derventskog Udruženja penzionera Savko Pijetlović. Prema njegovim riječima, stav penzionera je da je neophodno razdvajanje prava stečenih radom, koja bi trebalo da se finansiraju iz doprinosa, od privilegovanih, i posebna prava koja bi trebalo da se finansiraju iz budžeta.

– Uobičajeni problemi sa kojima se penzioneri svakodnevno susreću, prevashodno zbog lošeg materijalnog položaja i malih penzija, uslovili su da je najveći dio aktivnosti Udruženja bio usmjeren na ublažavanje posljedica tih problema. Najviše truda uloženo je na poboljšanje zdravstvene zaštite i obezbjeđivanje pomoći – naglasio je Pijetlović.

Č.V. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here