Vijesti Politika Javna tribina PDP-a: Srpska mora bolje

Javna tribina PDP-a: Srpska mora bolje

0

Sinoć je održana javna tribina pod nazivom “Srpska mora bolje” u organizaciji Partije demokratskog progresa Derventa kojoj su, pored brojnih članova i simpatizera, prisustvovali predsjednik PDP-a Branislav Borenović, počasni predsjednik Mladen Ivanić i predsjednik Opštinskog odbora Milan Đukić, te predstavnici drugih političkih partija.

IMG_5771

Skup je počeo intoniranjem himne „Bože pravde“, kulturno-umjetničkim programom i prezentacijom biografija predsjednika Borenovića i Ivanića.

Borenović je istakao da je cilj tribine da sa građanima podijele razmišljanja o ekonomskoj situaciji i rješenjima koja ova stranka predlaže.

– Građani zbog mnogo čega mogu da budu zabrinuti, ali i optimistični, jer je PDP spreman da ponudi respektabilna rješenja. Najvažnije je da Srpska bude ekonomski jaka, a ona to danas nije, što je najveća opasnost za građane Republike Srpske. Takođe, borba protiv kriminala i korupcije mora biti konstantna. Mislim da smo uspjeli bar na nivou BiH da sklonemo teške teme koje su opterećivale RS i BiH, kao što su ustavne promjene, tako da danas dominiraju ekonomska pitanja i mi moramo učiniti mnogo napora kako bi građanima objasnili šta želimo da uradimo. Mislim da vlast koja je potrošila značajne resurse zaslužuje političku kaznu, zaključio je Borenović. On je u govoru pred okupljenim gostima govorio o mjerama koje PDP planira provesti, a koje se odnose na ekonomiju, borbu protiv korupcije i kriminala, te pronatalitetnu politiku.

Počasni predsjednik Mladen Ivanić zadovoljan je učešćem u javnoj tribini partije koju je doskora vodio.

– Dobro je što se sa građanima razgovara na ovaj način, kao i što to radimo izvan izborne kampanje. Problemi s kojima se susrećemo vezani su, prije svega, za ekonomski razvoj i to je tema kojom ćemo se mi večeras posebno baviti, rekao je Ivanić, dodajući da je očekivao dogovor oko mehanizma koordinacije, te da presuda Radovanu Karadžiću neće uticati na status Srpske.

Predsjednik OO PDP-a Milan Đukić izrazio je zadovoljstvo što tribini prisustvuju uvaženi gosti.

– Večeras ćemo se više baviti opštim stanjem, dok će politička pitanja biti tema predstojeće izborne kampanje. PDP je u Derventi konsolidovao svoje redove, mi smo stabilna i parlamentarna partija od osnivanja i sasvim sigurno je da u Derventi i regiji imamo svoje mjesto i svoje birače. Tome u prilog govori i novih 50 članskih karti koje ćemo podijeliti samo dva mjeseca nakon odlazaka nekih članova. I dolazak oba predsjednika govori u prilog tome, tако da ćemo na predstojećim izborima donijeti promjene, rekao je Đukić, dodajući da su razgovori u okviru Saveza za promjene u toku i da će ova koalicija imati zajedničkog kandidata za načelnika.

Đukić je okupljenim simpatizerima poručio da je PDP dao svoj doprinos u razvoju Dervente, te da to nisu učinili pojedinci, nego stranka kao cjelina. Iako se u Derventi dosta uradilo, moglo je i više, naročito kada je u pitanju smanjenje visokih plate funkcionera, čime bi se obezbijedila sredstva koja bi se usmjerila ka povećanju nataliteta.

Na kraju јавне трибине podijeljene su karte za pedesetak novih članova ove stranke.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here