Evropski pokret: Simić najbolji menadžer-načelnik BiH

0

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić primio je prošle nedjelje priznanje Evropskog pokreta u BiH u okviru svečane akademije „Vrijeme je za Evropu“, koja se povodom obilježavanja Dana Evrope u BiH održala u Brčko distriktu.

IMG_2935

Nakon izbora za najboljeg načelnika-menadžera 2013. godine od strane Direkcije agencije za izbor najmenadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Evrope nakon kojeg je uslijedilo prošlogodišnji izbor za najboljeg načelnika Republike Srpske, ove godine Simić je izabran za najboljeg menadžera-načelnika Bosne i Hercegovine u 2015. godini.

– Veliko je to zadovoljstvo. Derventa je prešla put od nerazvijene do razvijene opštine. Kako smo to postigli? Obezbijedili smo oporavak sela i grada, a uz to imamo i najmanju stopu zaduženosti u BiH. Imamo dobro razvijenu privredu i 2,3 zaposlena na jednog penzionera, stipendiramo sve studente na državnim fakultetima i nosimo 12 posto izvoza Republike Srpske. To su osnovni parametri po kojima načelnik jedne skromne lokalne zajednice postane najmenadžer BiH, izjavio je Simić.

U sklopu manifestacije „Dan Evrope u BiH“ na svečanoj akademiji u Brčko distriktu dodijeljeno je više priznanja u različitim kategorijama, a pored predstavnika lokalnih zajednica nagrade su uručene i privrednicima, nevladinom sektoru, međunarodnim organizacijama, političarima i zasluženim pojedincima.

 B. Nikolić – Derventa Cafe

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code