Vijesti Politika Igor Žunić: U narednih godinu dana milionske investicije – VIDEO

Igor Žunić: U narednih godinu dana milionske investicije – VIDEO

0

U Derventi je juče održana redovna konferencija za medije Saveza nezavisnih socijaldemokrata na kojoj se član Predsjedništva stranke Igor Žunić dotakao tema koje su obilježile prethodni period.

zuna

Žunić je izrazio saučešće porodicama poginulih pripadnika OS BiH stradalim u tereorističkom napadu u Sarajevu, zbog čega je pozvao sve institucije na zajedništvo u borbi protiv ove globalne pošati. Ipak, prepreku u takvom djelovanju stvaraju imenovanja lica sa teškom ratnom prošlosti na rukovodeća mjesta u organima bezbjednosti, kakav je novi direktor Obavještajno-bezbjednosne službe BiH (OSA) Osman Mehmedagić Osmica.

Predstavnike u institucijama BiH upozorio je da će morati preuzeti odgovornost za odluke kojm se prenose nadležnosti ili čak otima dio teritorije, kakav je slučaj u odluci o knjiženju 11 kvadratnih kilometara „perspektivne“ vojne imovine kod Han Pjeska na državu BiH.

Istakao je potrebu poštovanja dogovora postignutog sa patrijarhom Irinejom, te prepuštanja institucijama da rade svoj posao. Osvrnuo se i na glasanje povodom zahtjeva za prijem Kosova u UNESKO, smatrajući da je BiH morala da glasa protiv, obzirom da nije priznala samoproglašeno Kosovo.

O Derventi
Govoreći o stanju u Derventi, Žunić je rekao da bez obzira na političku opredijeljenost, svi trebaju biti ponosni na našu opštinu koja se brzo razvija, ima nisku stopu nezaposlenosti i visok izvoz.

– Zaslugom načelnika opštine Milorada Simića i saradnika u narednih godinu dana biće investirano najmanje deset miliona maraka. Pored radova na SŠC „Mihajlo Pupin“ vrijednosti oko 400 hiljada dolara koji su već započeli, oko milion i po maraka biće uloženo u infrastrukturu Novog naselja, Željeznička ulica sa 900.000 maraka postaće nova industrijska zona, počeće regulacija korita Ukrine u vrijednosti od oko 3 miliona maraka, te potpuna rekonstrukcija fasade, krova i stolarije OŠ „Nikola Tesla“ u iznosu većem od milion maraka. Ako tome dodamo i opštinski kapitalni budžet od oko milion i po maraka, garant je to velikih poslova u toku narednih godinu dana. Siguran sam da građani prepoznaju ono što se dešava i da je Derventa svakim danom ljepša i zasigurno pozitivan primjer dobrog rada rada lokalne zajednice, zaključio je Žunić.

Prilog TV K3.

OO SNSD Derventa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code