Vijesti Politika Izbor potpredsjednika 12. marta

Izbor potpredsjednika 12. marta

0

Skupština opštine Derventa će na sjednici u četvrtak, 12. marta izabrati potpredsjednika lokalnog parlamenta, a za tu funkciju prijavljena su tri kandidata – iz SNSD-a, SDP-a i samostalni odbornik.

skupstina opstine derventa
foto: arhiva

Ova odluka donesena je na današnjoj sjednici Kolegijuma predstavnika odborničkih klubova i izvršne vlasti.

Kandidat SNSD-a za potpredsjednika Skupštine opštine Derventa je Slavko Tomaš.

Prijedlog SDP-a za potpredsjednika lokalnog parlamenta je Fadil Pelesić, koji je bio kandidat i na prošloj sjednici, kada nije došlo do izbora, jer ni jedan od tadašnja tri kandidata nije dobio potreban broj glasova.

Novi prijedlog iz DNS-a je Radomir DŽigerović, koji djeluje samostalno u lokalnom parlamentu jer je napustio Srpsku naprednu stranku, sa čije liste je izabran.

Iz stručne službe Skupštine opštine potvrđeno je da je ostalo da Komisija za izbor i imenovanje održi sjednicu i utvrdi redoslijed kandidata na glasačkom listiću, a biranje će biti obavljeno tajnim glasanjem.

Skupština opštine Derventa ima 29 odbornika.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code