Vijesti Politika Kako će se trošiti planirano zaduženje

Kako će se trošiti planirano zaduženje

0

Pored projekata predviđenih Planom kapitalnih ulaganja ove godine velika ulaganja u infrastrukturu planiraju se finansirati i iz kreditnog zaduženja.

capture-20150626-163145

Na sjednici Kolegijuma SO Derventa održanoj 23. juna odlučeno je da će se 29. zasjedanje Skupštine opštine Derventa biti održano 14. jula i da će se na dnevnom redu sjednice, između ostalog, naći Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju opštine.

Sjednici Kolegijuma prisustvovao je i načelnik opštine Milorad Simić koji je obrazložio spomenuti prijedlog napominjući da je naša opština nisko zadužena i da trenutno ima 4,8% kreditnog opterećenja na godišnji budžet od zakonom mogućih do 18%. Prijedlog načelnika je da iznos zaduženja iznosi 2,4 miliona KM, od čega bi se 1,5 miliona izdvojilo za asfaltiranje, vodovod, kanalizaciju i drugu infrastrukturu u Novom naselju, a preostalih 900 000 bi bilo namjenjeno rekonstrukciji Željezničke ulice.

„Smatramo da bi rekonstrukcijom Željezničke ulice dobili još jedan kvalitetan i atraktivan prostor koji bi ponudio i mogućnost za privrednu aktivnost. O potrebi rješavanja problema sa kojima se suočavaju stanovnici Novog Naselja ne treba ni govoriti jer je to nešto što moramo hitno da rješavamo kako bi tim ljudima omogućili da žive normalno”, pojasnio je načelnik.

Kolegijum je podržao inicijativu da se Prijedlog nađe pred odbornicima, kao i ideju načelnika da se o njemu dodatno raspravlja i utvrdi zajednički stav, tako da će do početka 29. sjednice SO Derventa on još jednom biti predmet analize i detaljnijeg upoznavanja sa planom utroška navedenih sredstava. Kako bilo, konačnu odluku o kreditnom zaduženju donijeće odbornici SO Derventa na narednom zasjedanju, a izražena je i težnja da se na ovaj način realizuje nekoliko većih projekata.

Pred odbornicima će se naći i Prijedlog odluke o dodjeli Velikogospoinske povelje koji je formirala Komisija za nagrade i priznanja, a prema kojem je predloženo da najvažnije opštinsko priznanje SO dodijeli Radovanu Pazureviću kojeg su kandidovali Rukometni klub „Derventa“, SNSD i SDP.

Na sjednici Kolegijuma je govoreno i o pitanju promjene naziva ulica, te o izboru članova Školskog odbora OŠ „Đorđo Panzalović“ Osinja i o inicijativi da škola u Kalenderovcima izgubi status centralne škole.

B. N. – derventa.ba – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code