Vijesti Politika Odbornici podržali rad načelnika i opštinske uprave

Odbornici podržali rad načelnika i opštinske uprave

0

Odbornici Skupštine opštine Derventa danas su podržali izvještaje o radu načelnika ove lokalne zajednice Milorada Simića i opštinske uprave za proteklu godinu.

so derventa

Potpredsjednik Skupštine opštine Slavko Tomaš /SNSD/ ocijenio je da u proteklih 12 godina nikada nije dovedeno u pitanje funkcionisanje opštine Derventa, da je budžet usvajan na vrijeme, kapitalne investicije su veće nego u okruženju, redovno se isplaćuju stipendije, podržavaju poljoprivrednici, a rad načelnika je prepoznat i van granica BiH. Odbornik SDS-a Vlado Kovačević rekao je da je potrebno razdvojiti opštinska odjeljenja, jer nisu sva radila istim kapacitetom, te dodao da je potrebno precizirati šta od usvojenih odluka nije ispunjeno.

Pozitivne ocjene o radu načelnika i opštinske uprave dao je i odbornik SDP-a Fadil Pelesić, klub odbornika SP-DNS u čije ime je govorio Živko Vukičević, zatim predstavnici PDP-a i stranaka sa hrvatskih predznakom.

Podržan je i Program podsticaja poljoprivredne proizvodnje za 2015. godinu koji iznosi 330.000 maraka, zatim Program utroška sredstava posebnih vodovodnih naknada od 100.000 KM, Plan godišnjeg utroška namjenskih sredstava od naknade po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata od 30.000 maraka.

Odbornici su podržali izvještaj i plan rada javnih ustanova na području Dervente, Izvještaj o izvršenju budžeta opštine u 2014. godini, te usvojili Odluku o raspisivanju ponovnog Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Centar za kulturu Derventa. Odbornici su usvojili Odluku o raspisivanju izbora za članove Savjeta u 38 mjesnih zajednica za 21. juni u od 10.00 do 17.00 časova.

Zbog obimnosti dnevnog reda donesena je odluka o prekidu sjednice, a nastavak je zakazan 28. aprila.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code