Vijesti Politika OIK: Izbori u Kuljenovcima, Osojcima i Agićima

OIK: Izbori u Kuljenovcima, Osojcima i Agićima

0

Opštinska izborna komisija je na sjednici, održanoj 27.jula, usvojila Uputstvo o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje izbora za članove savjeta mjesnih zajednica na području opštine Derventa.

Srn2014-10-12_1643172_0

Nakon što je Skupština opštine, na sjednici održanoj 14. jula, usvojila Odluku o raspisivanju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica u Agićima, Kuljenovcima i Osojcima, te za dva člana u Gornjem Višnjiku, koji će se održati 6. septembra, članovi OIK pristupili su izradi ovog dokumenta, odnosno preduzimanju neophodnih radnji za uspješno sprovođenje ovih izbora.

U junu ove godine su provedeni izbori i konstituisani savjeti u najvećem broju mjesnih zajednica. U tom periodu je došlo do izdvajanja Kuljenovaca iz MZ Agići, u Osojcima nije podnešena nijedna kandidatska lista, dok su u Gornjem Višnjiku izabrana tri umjesto pet članova savjeta tako da su raspisani izbori u novom terminu. Pravo da podnesu kandidatske liste imaju političke partije i udruženja građana koja imaju sjedište na području opštine kao i grupe građana uz potpise podrške od najmanje 30 birača.

Zahtjevi za ovjeru kandidatskih lista podnose se Opštinskoj izbornoj komisiji na propisanim obrascima i to onoliko kandidata koliko broji savjet MZ. U svim mjesnim zajednicama bira se po pet članova savjeta, osim u Gornjem Višnjiku gdje se biraju 2 člana, a prilikom predlaganja mora se voditi računa da se kandidati nalaze na biračkom spisku te mjesne zajednice.

Kandidatske liste mogu se predati do 21. augusta.

derventa.ba

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code