Značajna reforma penzionog sistema

0

Za penzionere je od velikog značaja reforma penzionog sistema, a ona bi, po njihovom mišljenju, trebalo da se zasniva na ocjenama sadašnjeg stanja.

Rekao je ovo na sjednici Skupštine predsjednik derventskog Udruženja penzionera Savko Pijetlović. Prema njegovim riječima, stav penzionera je da je neophodno razdvajanje prava stečenih radom, koja bi trebalo da se finansiraju iz doprinosa, od privilegovanih, i posebna prava koja bi trebalo da se finansiraju iz budžeta.

– Uobičajeni problemi sa kojima se penzioneri svakodnevno susreću, prevashodno zbog lošeg materijalnog položaja i malih penzija, uslovili su da je najveći dio aktivnosti Udruženja bio usmjeren na ublažavanje posljedica tih problema. Najviše truda uloženo je na poboljšanje zdravstvene zaštite i obezbjeđivanje pomoći – naglasio je Pijetlović.

Č.V. – Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code