Politika Lokalni izbori 2020 Отворено писмо кандидата за начелника општине Дервента Владе Ковачевића

Отворено писмо кандидата за начелника општине Дервента Владе Ковачевића

3

Поштовани суграђани, поштоване Дервенћанке и Дервенћани,

На предстојећим локалним изборима 15. новембра ћете, надам се, бирати посљедњег начелника општине Дервента у њеној историји. Дервента и формално постаје оно што је, чини се, одувијек суштински и била – постаје град.

Припала ми је част, али и обавеза, да у име Српске демократске странке и коалиционих партнера, бројних грађана и удружења, пријатеља и познаника, школских и радних колега, али изнад свега свих наших суграђана којима је живот Дервенте и живот у Дервенти на првом мјесту, истакнем кандидатуру за првог међу једнаким у  нашем граду.

Kандидујем се јер волим Дервенту. Волим Дервенту која припада свима нама, која прихвата све добре људе, која је лијепа и морална, коју су: стварале, чувале, градиле и унапређивале генерације прије нас, дубоко свјестан чињенице да наш град нисмо само наслиједили од предака, него и привремено позајмили од наших потомака. Наша обавеза је да га чувамо и градимо, развијамо и унапређујемо, да га створимо бољим  за нашу дјецу и достојанственијег за наше родитеље. То је обавеза генерације којој припадам.

Посљедњих година Дервента није средина у којој се лијепо и радо живи. Наши суграђани одлазе, с намјером да се у њу никада не врате. Одлазе испуштајући вапаје за правдом, достојанством и потребом да буду једнаки у свом граду, да живе у граду којем припадају и који припада њима. Одлазе јер, умјесто поштовања и перспективе, виде много тога ружног и лошег. Дјецу  и унуке гледамо и упознајемо преко скајпа и вибера. То морамо зауставити.

Увјерен сам у то да Дервента може боље и другачије, да наш град можемо водити моралније и праведније, поштеније и равноправније према сваком грађанину, према свакој Дервенћанки и сваком Дервенћанину. Развој и напредак Дервенте морају зависити само од знања и способности, поштења и карактера, части и честитости. У Дервенти морамо поштовати струку, а не странку. Морамо дати шансу најбољим и најкреативнијим, пробудити њихове идеје, визије и стваралачку енергију. Наш град мора постати средина у коју се радо долази и још рађе остаје, а не средина из које је највећи успјех отићи.

Свјестан сам ситуације у којој се налазимо и изазова у којима живимо. Kао отац и супруг, као син и брат, као професор и пријатељ, али изнад свега као човјек који воли Дервенту и који не жели алтернативу, не видим непремостиве препреке. Не видим препреке које младост и искуство Дервенте нису у стању промијенити  и створити град у којем се лијепо и радо живи и ради.

На предстојећим локалним изборима, 15. новембра, потребан нам је јак начелник. Потребан нам је човјек који нас неће уцјењивати чашом воде, са пола метра асфалта или шаком шљунка пред изборе. Потребан нам је човјек који жели градити Дервенту као моралну и лијепу, као град етике и естетике.

Ако, као таквог препознате мене, биће ми велика част.

Без обзира на одлуку свих вас, моја породица и ја остајемо у Дервенти и уз Дервенту.

Ваш професор Владо

3 KOMENTARI

  1. Ko je Kovačeviću sastavio pismo? On ovo pisao nije. Njegov fond riječi je, narodski rečeno, i više nego siromašan, reklo bi se da ni lektiru nije pročitao.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here