Vijesti Kultura i obrazovanje Данас представљање дјела “Ћирилицом пишем” у Центру за културу

Данас представљање дјела “Ћирилицом пишем” у Центру за културу

0

У сриједу, седмог децембра, Центар за културу биће домаћин промоције књиге “Ћирилицом пишем” ауторке Жељке Млађеновић из Бијељине.

“Ћирилицом пишем” представља својеврсни приручник о томе какву бригу треба посветити матерњем језику и писму и требало би да је има сваки ученик основне и средње школе, нарочито када ћирилица пролази кроз тежак период и то највише због утицаја друштвених мрежа које примат дају латиници.

Пишем радове у области књижевности и језика и покушала сам да представим историјски пресјек догађаја везаних за ћирилицу. Показала сам и како ми данас, свјесно и несвјесно, уништавамо ћирилицу јер је запостављамо због утицаја страних језика и друштвених мрежа, каже Млађеновићева.

У оквиру књиге и истраживање које је спровела о положају ћирилице у друштву, институцијама, медијима и школству.

Представљање је заказано за 19 часова.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here