Vijesti Politika 9. sjednica SG: Na dnevnom redu budžet, imenovanje drugog potpredsjednika, prodaja zemljišta...

9. sjednica SG: Na dnevnom redu budžet, imenovanje drugog potpredsjednika, prodaja zemljišta od 1995. godine…

0

Deveta sjednica Skupštine grada Derventa održaće se u petak, 12. novembra, a na dnevnom redu naći će se 38 tačaka.

Nakon Aktuelnog časa, Skupština grada razmatraće Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Budžeta Grada Derventa za 2021. godinu-Rebalans, Nacrt odluke o usvajanju Budžeta Grada Derventa za 2022. godinu, Nacrt odluke o radnom vremenu u ugostiteljskim, trgovinskim, zanatskim, uslužnim i drugim objektima i djelatnostima na području Grada Derventa, Prijedlog odluke o osnivanju Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice Derventa, Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o platama i drugim pravima funkcionera Grada Derventa, kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o delegiranju odbornika Skupštine grada Derventa koji će u svojstvu službenog lica prisustvovati zaključenju braka.

Na dnevnom redu 9. sjednice naći će se i informacije o radu i poslovanju javnih ustanova za period januar-juni 2021. godine i to Javne predškolske ustanove „Trol“ Derventa, Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“ Derventa, Javne ustanove „Gerontološki centar“ Derventa, te Izvještaj o radu Prvostepene stručne komisije za utvrđivanje sposobnosti lica u postupku ostvarivanja prava iz socijalne zaštite i utvrđivanje funkcionalnog stanja korisnika (od 01.01.2020. do 31.12. 2020. godine), Informacija o zapošljavanju na području Grada, broju i strukturi nezaposlenih lica kao i potrebnim kadrovima za razvoj Grada, Informacija o radu savjeta mjesnih zajednica na području Grada i stanju objekata koje koriste savjeti mjesnih zajednica za svoj rad, Informacija o uslovima i životu omladine na području Grada Derventa, kao i Informacija o dodjeli i prodaji zemljišta koje je bilo u vlasništvu Opštine Derventa u periodu od 1995. godine do 2020. godine.

Pored toga, Skupština grada će na 9. sjednici razmatrati i više rješenja iz kadrovske oblasti, kao što je Prijedlog rješenja o izboru potpredsjednika Skupštine grada Derventa, Prijedlog rješenja o razrješenju direktora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Derventa, Prijedlog rješenja o imenovanju direktora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Derventa, Prijedlog rješenja o imenovanju vršilaca dužnosti članova Upravnog odbora Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“, Derventa, Prijedlog rješenja o imenovanju Komisije za primopredaju dužnosti između imenovanih lica u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Derventa nakon prestanka mandata, Prijedlog rješenja o izboru kandidata za člana Školskog odbora Javne ustanove Osnovna škola „Todor Dokić“ Kalenderovci, Derventa.

Takođe, na dnevnom redu je nekoliko prijedloga odlukea o prodaji nepokretnosti u svojini Grada Derventa nakon održanih licitacija Blagojević (Jovan) Aleksandru, Vranješ (Boško) Saši, Lončar (Vinko) Igoru, Jadić (Vojislav) Nebojši, Malešević (Goran) Danijeli, Markuljević (Zoran) Darinki, Markuljević (Milan) Darku, Pećić (Milan) Mileni, Ristić (Stevo) Zoranu, Ristić (Nikola) Jovi, Stričević (Slavko) Mladenu, i Stupar (Petar) Miletu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here