Vijesti Politika Aktuelni čas 26. sjednice Skupštine opštine Derventa

Aktuelni čas 26. sjednice Skupštine opštine Derventa

0

Na „aktuelnom času“ 26. sjednice Skupštine opštine Derventa pitanja su postavljali odbornici Sanja Dimitrić, Branko Katanić i Slaviša Đuraš.

Odbornica PDP-a Sanja Dimitrić upitala je šta će se desiti sa fiskulturnom salom nekadašnje OŠ „Zdravko Čelar“ koja nije uklonjena, iako su drugi ostaci porušenje škole odvezeni u okviru početka izgradnje parka „9. januar“.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Goran Jevtić rekao je da obaveza opštine da prije početka radova ukloni ostatke škole, pa tako i salu, uz koju je izgrađena kuća. Zbog opreznosti će taj proces ići malo sporije, ali će se i sala ukloniti.

Šef kluba SDS Branko Katanić prenio je nezadovoljstvo i osudu zarobljenika i drugih srpskih žrtava rata izazvano veličanjem određenih datuma koje u Derventi provode vojne formacije koje su učestvovale u zločinima nad Srbima.

Odbornik SNSD-a Slaviša Đuraš postavio je pitanje Odjeljenju za prostorno planiranje u vezi legalizacije objekta kojeg je pokrenula Cvijeta Ristić, majke poginulog borca. Kako je rekao, za nekoliko mjeseci nije urađeno ništa osim što su poslana dva rješenja koje je nadležno ministarstvo ukinulo.

Načelnica Odjeljenja za prostorno planiranje Ljubica Bećarević rekla je da će odgovor poslati u pisanom obliku.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here