Vijesti Politika Aktuelni čas: O medijima i magistralnom putu Derventa – Doboj

Aktuelni čas: O medijima i magistralnom putu Derventa – Doboj

0

U okviru “aktuelnog časa” 5. sjednice SO Derventa održane 28. februara „Aktuelni čas“ odbornička pitanja su postavili Mirko Petrić i Borivoje Golubović.

Mirko Petrić, predsjednik Kluba odbornika PDP-a, postavio je pitanje načelniku Odjeljenja za finansije, koliko je novca iz Budžeta opštine, u 2016.godini, potrošeno za medije, portale, televiziju – pojedinačno za: K3, BN, RTRS, Alternativnu TV i dr. Pitanje je dostavio i u pisanoj formi i zatražio takođe pisani odgovor.

Borivoje Golubović je postavio pitanje da li neko iz opštinske uprave raspolaže informacijom vezanom za rekonstrukciju puta Derventa-Doboj, iako ovaj put nije u nadležnosti opštine.

Goran Jevtić, v.d. načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, odgovorio je na pitanje odbornika Golubovića i rekao da je rukovodstvo opštine stalno u kontaktu sa Javnim preduzećem Putevi RS, koje je nadležno za magistralne i regionalne puteve, i tokom dužeg perioda prezentovana im je potreba da se izvrši rekonstrukcija magistralnog puta M-17.2 od Dervente do Doboja. Poznato mu je da su JP Putevi RS izabrali projektantsku firmu koja će uraditi glavni projekat rekonstrukcije ovog magistralnog puta. Po izradi dokumentacije JP Putevi RS  će raspisati tender za izbor izvođača radova. Istakao je kao značajno da će se izvršiti rekonstrukcija dionice ovog puta do 6-tog kilometra, koji svakodnevno koristi veliki broj građana naše opštine, i nada se da će se promijeniti ograničenje brzine na ovoj dionici sa 50 na 80 km.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here