Vijesti Društvo Crveni krst donio plan rada za narednu godinu i nagradio donatore i...

Crveni krst donio plan rada za narednu godinu i nagradio donatore i volontere

0

Na trećoj redovnoj sjednici Skupštine Opštinske organizacije Crvenog krsta Derventa, održanoj 16. decembra, razmatrani su i usvojeni Program rada i Finansijski plan za 2020. godinu.

Finansijskim planom za 2020. godinu planiran je prihod u iznosu od 88.374 marke, te rashod od 85.874 marke.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Radislav Kujundžić rekao je da je saradnja sa volonterima i donatorima na visokom nivou.

Program rada je svake godine isti, samo što zavisi od toga koliko ga možemo ostvariti. Iako su finansijska sredstva neophodna, moram da naglasim da je pomoć volontera i donatora od ogromnog značaja. Ako nemamo ljude koji će dati pomoć i volontere koji će podijeliti to što uspijemo prikupiti,onda bismo mi zaposleni u Crvenom krstu bili nemoćni, naglasio je Kujundžić.

On je podsjetio na aktivnosti Crvenog krsta u narednom periodu koji će obuhvatiti podjelu humanitarne pomoći za socijalno-ugrožena domaćinstva, tri akcije dobrovoljnog darivanja krvi, obuku vozača i učenika osnovnih i srednjih škola u pružanju prve pomoći, rad sa podmlatkom i omladinom Crvenog krsta, službu traženja, program opasnosti od mina, program pripreme i odgovora na katastrofe.

Novina je difuzija Međunarodnog humanitarnog prava za učenike osnovnih i srednjih škola, istakao je Kujundžić i dodao da lokalna uprava redovno pomaže Crvenom krstu ali da će u narednom periodu biti potrebna jača podrška zbog smanjenog vlastitog prihoda.

Sjednici je prisustvovao i generalni sekretar Crvenog krsta Đoko Mihajlović koji je pohvalio rad Opštinske organizacije CK i rekao da ona važi za jednu od najuspješnijih u Srpskoj te da je Derventa prepoznata po svojoj humanosti.

Zaslužnim donatorima i volonterima dodijeljena su priznanja Crvenog krsta Republike Srpske pa je zlatni znak Crvenog krsta uručen Domu zdravlja Derventa koji je primio direktor ove ustanove Mirko Šaran, srebrni znak preduzeću „Komunalac“ koji je primio direktor Grozdan Ružičić, a zahvalnice direktoru Osnovne škole „Đorđo Panzalović“ Osinja Željku Stjepanoviću i direktoru Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ Vladanu Popoviću.

Pored mnogobrojnih gostiju i zvanica sjednici je prisustvovao i zamjenik načelnika Siniša Jeftić i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić.

derventa.ba

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here